Ha minden igaz, a PS4 a fájlok szintjén rendelkezik egy natív PS1 emulátorral. Erre ráadásul a MediEvil Remaster segítségével jöttek rá.

A hackerek állítólag natív PlayStation One emulátort fedeztek fel PS4-en. A hírről több adatbányász is beszámolt az elmúlt időszakban. A dologra akkor derült fény, amikor a hackerek a MediEvil Remaster fájljait kutatták. Ez alapján úgy tűnik, hogy a MediEvil PS One verziójához egy emulátor is készült, ami szépen elrejtőzött a fájlok között.

Ha lehet hinni azoknak, akik kipróbálták, az emulátor számos eredeti PlayStation 1 játék futtatását teszi lehetővé PS4-en.

Beleértve például a Silent Hillt. Van, aki azt írja: a felbontás akár 4K is lehet, attól függően, hogy melyik játékról van szó. Természetesen mivel ez nem egy kész szolgáltatás, sok esetben nem működik tökéletesen. Egy Twitter felhasználó szerint rengeteg glitch látható a játékokban, illetve a színek és fények is furcsák.

Az, aki ki szeretné próbálni, annak persze szüksége lesz egy módosított PS4-re. Úgy tűnik tehát, hogy a megoldás végig ott lapult, ám nem vettük észre. Sajnos a rendszer elég bizonytalannak tűnik, így talán nem lehet véletlen, hogy a Sony nem vezette be az emulátort.

Sebaj: ha minden igaz, a PS5 esetében készül valamilyen visszafelé kompatibilitás, ám talán csak PS4 játékokhoz.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×