Az Epic Games igazgatója, Tim Sweeney rendkívül agresszív támadást indított az Apple ellen. A tech cég a bíróságon válaszolt.

Tovább íródik az Apple és az Epic háborújának története. Ugyan még csak néhány napja indultak be az események, ha az ember nem figyel, pillanatok alatt lemaradhat a történésekről.

A fontosabb mozzanatok:

Első fejezet (A három pont ugyanarra a cikkre vezet)

Második fejezet:

Most újabb fordulat történt, miután az Apple a bíróságon komoly bizonyítékokat villantott. Korábban a cupertinói cég már jelezte, hogy amíg a pereskedés zajlik, nem hajlandó visszarakni a Fortnite-ot az App Store-ba.

Az Apple most arról számolt be, hogy Tim Sweeney, az Epic Games első embere először egy titkos üzlettel próbálkozott be

Az Apple most először szólalt meg és reagált a vádaskodásra. Egy hete történt, hogy a Fortnite-ban megjelent az egyéni fizetési mód, amivel az Epic az App Store 30%-os levonását akarta elkerülni.

Tim Sweeney ekkor még tagadta, hogy megállapodást akart volna kötni az Apple-el.

Tegnap, augusztus 21-én az Apple alelnöke, Phil Schiller nyilatkozatából kiderült, hogy Tim már június 30-án megkereste őt és más magas beosztású Apple döntéshozókat.

„2020. június 30-án Tim Sweeney, az Epic CEO-ja megkereste néhány kollégámat és engem is, hogy különleges bánásmódot kérjen az Epic Games részére.”

Tim azt is megírta levelében, hogy az Apple korlátozásai miatt az Epic nem tudja megfelelően kiszolgálni az iOS-es Fortnite játékosokat. Ugyan az üzenetben megírta, reméli, hogy minden fejlesztőnek elérhető lesz az egyéni fizetés funkció, a fogalmazásból egyértelműen úgy tűnik, hogy egyelőre elégedett lesz úgy is, ha csak nekik jár a különleges bánásmód.

FUN FACT: Tim Sweeney levelében azt írja, ha az Apple nem teszi meg a kért lépéseket, akkor az Androidos felhasználók nem élvezhetik majd a teljes Fortnite élményt. Nem rossz…

Tim Sweeney kvázi megfenyegette az Apple-t, hogy amennyiben 2 héten belül nem reagálnak és ajánlanak segítséget, hogy együtt kidolgozzon valamilyen megoldást a két cég, akkor annak komoly következményei lesznek.

Fittyet hányva a múltra

Vicces ez annak fényében, hogy az Epic Games a Fortnite előtt csak egy középmezőnyben küzdő cég volt, akiknek a fő bevételi forrásuk az Unreal Engine eladott jogai voltak. Az Apple ezekben az időkben is rengeteget segített nekik, mind technológiai, mind pedig üzleti téren.

Az Epic mióta a Fortnite-al befutott, elvesztette a realitásérzékét, az pedig, hogy a Tencent bekebelezte őket és ezzel beton biztos anyagi hátterük lett, csak hab a tortán.

Ugyan a Tencent állítólag nem szól bele semmibe, pénzügyileg komolyan megtámogatták az Epic Games-t.

Az Apple természetesen felajánlotta, hogy amennyiben a Fortnite-ból kikerül a közvetlen fizetés, azonnal visszakerülhet az App Store-ba a játék. Utóbbinak persze a per visszavonása is feltétele.

A cupertinói cég látszólag továbbra is a békére hajt, amennyiben viszont az Epic nem hajlandó együttműködni, az nem csak a Fortnite fejlesztőinek fog fájni. Augusztus 28-án az Apple minden Unreal Engine fejlesztői profilt bevon, ezzel pedig nem csak a Fortnite, hanem minden Unrealen futó játék is frissítés és hibajavítás nélkül marad az Epic támadása miatt.

Úgy tűnik, hogy a nagyobb babérokra törő Epic Games-nek nem számít, hogy játékosok millióival és fejlesztők több ezrével szúr ki akkor, ha a saját balhéjukról van szó.

Szerintetek kinek van igaza? A 30%-hoz ragaszkodó Apple-nek, vagy a szabadságharcos Epic Games-nek?

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×