Ma 8 éve jelent meg a Counter Strike sorozat legújabb epizódja, mely döcögősen indult, aztán mindenkinél nagyobbra nőtt az évek során.

A Counter Strike: Global Offensive 2012 augusztus 21-én jelent meg. A GO a Source és az 1.6-os verzió folytatásaként látott napvilágot. Ugyan a maguk idejében mindkét előd sikeres volt, egyik sem ért el hasonló népszerűséget, mint amire a CS:GO képes.

A jelenlegi siker ellenére nem volt mindig ennyire jó a helyzet. A megjelenéskor a játék kicsit sem tudta lenyűgözni a közösséget, sőt, a profik is elfordultak a Global Offensive-től. Rengeteg volt a bug, rosszak voltak a mechanikák és az egész játék élvezhetetlen volt. Szerencsére a VALVE nem engedte el a dolgot és alaposan beleálltak a hibák kijavításába.

Az első fixek megjelenése után a versenyszervezők is elkezdték próbálgatni a GO-t, a Source pedig szépen lassan kikopott, ahogy az utód átvette a helyét. A CS:GO napról napra egyre sikeresebb lett és lassan a teljes CS közösség átállt az új epizódra.

Az első bomba

Ugyan a CS:GO szépen lassan elkezdett terjedni amatőr körökben is, az igazi nagy áttörés nem történt meg. A VALVE azonban behozta az azóta is őrült pénzeket generáló skin rendszert, mely alapjaiban változtatott meg mindent, amit előtte a játékról gondoltunk.

Felirat: BroSkins

A játékosok a skinek bevezetésével újabb motivációt találtak arra, hogy játszanak a játékkal. Beindult az őrült piacozás, a cserélgetés és kereskedés minden mennyiségben. Azóta ugyan megváltoztak a dolgok és nem olyan egyszerű ebből meggazdagodni, a kinézetek még mindig rendkívül vonzóak a játékosok számára.

Újabb áttörés

A második robbanást 2020 eleje hozta el a CS:GO történetébe. Az Operation Shattered Web 2019 novemberében olyan méretű frissítés volt, mely miatt rengeteg régi játékos tért vissza és sok új is belépett a CS világába. Az már csak hab a tortán, hogy az amúgy rendkívül sajnálatos koronavírus járvány miatt globálisan bevezetett karantén egy újabb hatalmas lökést adott a Global Offensive-nek.

A CS:GO egyértelműen napjaink egyik legmeghatározóbb FPS játéka. A VALVE címével minden nap több százezer játékos játszik, a születésnapon is (augusztus 21) több mint 880 ezren voltak egy időben online.

A VALVE-nek a sikereket látva nyilván eszében sincs új CS-t készíteni. Ellenben a Source 2 beépítéséről rengeteget hallottunk az elmúlt időben. Talán jövőre tényleg szintet léphet a CS:GO az új motorral, panaszra viszont így sincs okunk, hiszen a fejlesztők szinte minden héten valamilyen új funkcióval bővítik a játékot.

Ti kitartottatok a CS:GO mellett, vagy átnyargaltatok a VALORANT-ra?

×