Nem a világ legmagasabb gépigénye, de azért egy kenyérpirítón nem fog elfutni a Codemasters által fejlesztett Dirt sorozat legújabb része.

Hamarosan új epizóddal bővül a nagy múltú Dirt széria. A következő epizód egyszerűen a Dirt 5 nevet kapta, a kiadója pedig továbbra is a Codemasters.

A F1 2020 nagy sikere után a kiadó egy hasonlóan jó megítélésű játékot szeretne a piacra dobni, azonban most egy egészen más címről van szó. Ugyan a F1 is rendkívül szép lett és az AI is egyre jobb ezekben a játékokban, a Dirt 5 kicsit többet igényel majd.

Minimum gépigény:

Ilyen konfiguráció mellett ne számítsatok magas felbontásra, ahogy a 60 fps sem cél.

  • CPU: Intel i3 2130 vagy AMD FX 4300
  • RAM: 8 GB
  • GPU: GTX 970 vagy RX 480

Ajánlott gépigény:

Ez még mindig nem a maximum részletességhez kell, viszont már mehet a natív felbontás és a magasabb beállítások.

  • CPU: Intel i5 9600K vagy Ryzen 5 3600
  • RAM: 16 GB
  • GPU: GTX 1070 Ti vagy RX 5700 XT

Ezekkel az elvárásokkal a Dirt 5 nagyobb videokártya igénnyel rendelkezik, mint a nemrég megjelent F1 2020. Háttértár szempontból annyira nem vészes, a maga 60 GB elvárásával már nem igazán tűnik ki a mai címek közül.

Ugyan a játékot a közelmúltban 1 héttel későbbre tolták, már előrendelhető Steamen és konzolokon is. A Codemasters továbbá mindenkit megnyugtatott, aki rendelkezik a Dirt 5 PS4-es vagy Xbox One-os verziójával, annak ingyenes lesz majd a fejlesztés a következő generációra.

A játék október 16-án jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re. A next-gen megjelenésről még nincs hír.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×