Szigorítást vezet be a VALVE, amivel egyértelműen nehezíteni akarják a többi áruház beszivárgását az ő közösségi terükbe.

Úgy tűnik, hogy a VALVE mostantól határozottabb lépésekkel próbálja megtartani a közösségét.

A játékok community hub-ja az a felület, ahol a fejlesztők bejegyzéseket tehetnek közzé, interakcióba léphetnek a játékosaikkal és új tartalmakat is posztolhatnak. Ezekkel nem is lenne baj, azzal viszont már sokkal inkább, hogy itt általában egy új platformra való megjelenés is saját bejegyzést kap.

A legutóbbi közösségi irányelvekben történt változás alapján erre többet nem lesz lehetőség.

Ugyan a változtatás egyelőre csak a közösségi részét érinti a játékoknak, nem tudni, hogy a jövőben milyen további szigorítások várhatóak. Ha a VALVE úgy dönt, a jövőben akár az előzeteseket is szerkeszteni kell majd a Steamre.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a fejlesztők körülírással csalhatnak-e majd. Lehet, hogy a jövőben majd sűrűn találkozunk az „elérhető Steamen és egyéb platformokon” mondattal. A GamesIndustry.biz felhívja a figyelmet arra is, hogy a VALVE ugyan megfogalmazta az új szabályt, annak életbelépéséről vagy a betartatásáról egy szó sem esik.

Az új szabály értelmében a fejlesztők mostantól a saját weboldalukon sem tehetnek közzé frissítést, hogy később azt linkeljék Steamre.

Szerintetek ezzel tényleg sikerülhet elvonni a figyelmet az Epic áruházáról, vagy felesleges próbálkozás?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×