Az USA-ban még a tévében is foglalkoznak az Epic Vs. Apple és Google perrel. A Fox a pénzügyi csatornáján egy gaming elemző véleményét is kikérte.

Komoly támadást indított a Fortnite-ot fejlesztő Epic Games az okostelefon operációs rendszerekért is felelős Google és Apple-el szemben. Erről már részletesen írtunk nektek ebben a cikkünkben. Ez persze nekünk gamereknek már magában rendkívül érdekes és fontos, azonban van egy másik szegmens, ami ritkán jut eszünkbe.

Hatalmas pénzek forognak kockán

Tegnap írtunk róla, hogy a föld populációjának már 4,6%-a Fortnite játékos. Ez akár honnan nézzük, pénzügyileg egy jó befektetésnek hangzik. Éppen ezért viszont hatalmas baj, ha egy Fortnite méretű játék és a mögötte álló rendszer meginog. Ennek apropóján a Fox is felkarolta a témát és meg is hívtak egy, a témában kifejezetten kompetens személyt.

Rod ‘Slasher’ Breslau hosszú ideje foglalkozik a gaming és esport világ elemzésével és annak mozgásának darabokra szedésével. Éppen ezért tökéletes vendég volt arra, hogy kicsit körbejárják, vajon mennyi esélye van az Epic-nek a perben.

Slasher a tévében elmondta, az Epic Games vezérigazgatójának ez személyes csatája, amiben az egész cégét mozgósítja. Tim Sweeney-nek egészen más elképzelése van arról, hogy hogyan kellene működnie az Apple App Store-nak és a Google Play Store-nak, ezért is állt bele ebbe a csatába.

Slasher elmondta továbbá, hogy az Epic nagyon komoly ügyvédeket bérelt fel, akikkel alaposan felkészültek a következő időszakra.

Az elemző szerint az Epic Games nem állt volna bele a harcba, ha nem látnának valós esélyt a győzelemre.

A per ideje alatt szinte biztosra vehető, hogy a Fortnite nem kerül majd vissza az online áruházakba. Akiknek korábban már felkerült a készülékükre a játék, tovább játszhatnak, további frissítéseket azonban nem fognak kapni.

Ugyan azt tényleg lehetetlen megjósolni, hogy mi lesz a vége ennek a harcnak, egy biztos, utána már semmi sem lesz olyan a telefonos gaming piacon, mint előtte volt.

Szerintetek megnyerhet egy ilyen pert az Epic Games, vagy túl nagy fába vágták a fejszéjüket?

A fejléc forrása a verdict

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×