Hivatalosan is elstartolt az Apex Legends 6. évada, ami ezúttal is teljesen új karaktert, mapváltozásokat és persze új fegyvert hoz a játékba.

Az Apex Legends frissítése után a játékosok végre élvezhetik a Respawn battle royale játékának legújabb évadát.

Elindult az Apex Legends Season 6: Boosted.

 

Ezzel együtt végre játszható lett Ramya Parekh, más néven Rampart, megjelent a Volt SMG, leálltak a vonatok World’s Edge mapon, és megjött az új Crafting rendszer. A teljes Patch Notes a Respawn oldalán olvasható. Természetesen számos karakter-és fegyverváltozás is tetten érhető, illetve rengeteg hibát javítottak. Megpróbáljuk összefoglalni a legfontosabb változásokat, újításokat.

Új hős: Rampart

Rampartról már az évad megjelenése előtt sokat lehetett hallani, legalább egy évvel, amikor ott volt a kiszivárgott Apex karakterek közt. Persze a pontos képességeire csak nemrég derült fény. Halálos minigun-ja még nevet is kapott: ő Sheile. Rampart képes lerakni egy pajzsot is, ami mögül különösen megéri lőni. Elnyeli a bejövő sebzést és növeli a mögötte lévők sebzését. Rampart különösen erős lesz, ha olyan védekező karakterekkel dolgozik együtt, mint Wattson vagy Caustic. Ez azonban nem azt jelenti, hogy megállíthatatlan. Néhány jól elhelyezett gránát könnyen megnehezítheti a dolgát.

Megálltak a vonatok

Ahogy minden új évadban, most is tapasztalunk némi mapváltozást. Az egyik legfontosabb, hogy World’s Edge mapon megálltak a vonatok, cserébe sok hely, ahol a vonat futott, átalakult. A vonatok darabjainak helyén továbbra is találunk lootot. Szóval elég csak felfedezni mindent, hogy megszerezzük a felszerelést, ám a vonat mozogni most nem fog.

Carlos Pineda vezető fejlesztő szerint nagyon sok olyan terület volt, amit nem használtak ki. Ezen változtattak most.

Crafting

Az új craft-rendszer lehetőséget teremt arra, hogy a játékosok maguk fejlesszék a felszerelést. Ez különösen hasznos abban az esetben, hogy ha nem sikerül jó felszereléshez jutni. A mapon talált anyagokkal bizonyos pontokon fejleszteni lehet a fegyvert, vagy épp a pajzsot. Sőt egyes eszközök, mint a healing item, szintén készíthető.

Persze nem minden tárgy készíthető mindig, ezeket a Respawn folyamatosan változtatja. Ez akár naponta vagy hetente változhat, bár vannak állandóan craftolható elemek is.

Továbbfejlesztett armor

A pajzsok korszerűsítése a Respwn régi terve, így most 6. évadban minden pajzs beépített Evo képességgel rendelkezik (kivéve Gold). A játékosoknak vagy sebzést kell szerezniük, vagy anyagokkal kell feltölteniük a pajzsot (Crafting). Minden karakter beépített „nulla szintű” pajzsot kap, amikor leérkezik a földre. Ez azt jelenti, hogy az első ellenfél lelövése még nem garantálja az Evo magas szintjét.

Fegyver-és karakterváltozások

Természetesen annak érdekében, hogy a játék minél inkább egyensúlyban legyen, a Respawn jó sok fegyver-és karakterváltozást eszközölt. Bekerült a játékba a Volt SMG, az R-99-es fegyver pedig a Care Package része lett. A Devotion visszatért a földön megtalálható fegyverek közé.

A teljes Patch Notes elolvasható a Respawn hivatalos oldalán.

Te örülsz a változásoknak?

https://www.facebook.com/groups/apexhunkozosseg/

×