A visszatérésüket milliók követték, de vajon mennyit változott a népszerűségük a szünet alatt?

Pár héttel ezelőtt még kíváncsian vártuk, hogy miként is alakul a nagyobb streamerek sora. Aki esetleg lemaradt volna a történésekről: hirtelen azon kaptuk magunkat, hogy megszűnt a Mixer, a Twitch pedig szó nélkül bannolta Dr DisRespectet, így a legnagyobb nevek platform nélkül maradtak. A nyári szünet kiélvezése után pedig visszatértek, bár egyelőre nem teljesen tiszta mindegyikőjük jövője.

Továbbra is Ninja a streaming királya?

Egyszerűen nem lehet letagadni, hogy Ninja volt a Fortnite-hype legnagyobb győztese, de a battle royale játékok lecsengésével együtt a Fortnite mérőszámai is jókorát estek. Ez pedig könnyen kihatással lehet Ninja sikereire is. Többek között Ninja az egyetlen, aki még nem állapodott meg egyetlen nagy platformmal sem, ennek eredményeképp Twitch-en és YouTube-on is láthattuk élő közvetítéseit az utóbbi időben.

Először a YouTube-on láthattuk, ahol sajnos a statisztikákat nem teszik ki a kirakatba. Az első streamje viszont 4,15 millió megtekintést generált amikor is TimTheTatman, Courage és DrLupo társaságában másfél órára fellőtték a Fortnite-ot.

Augusztus 5-én pedig a Twitch-re is visszatért, ami igencsak meglepő volt, hiszen meglehetősen viharosan vált el a Mixerre költözésekor a platformtól. A  2 órás közvetítése alatt 303 ezren követték figyelemmel a 15 millió követővel rendelkező streamert, nem mellesleg átlagosan 64 ezren voltak a csatornán a Sullygnome statisztikái szerint. Mondhatnánk, hogy ez bizony szép eredmény, de a YouTube-on azért bőven nagyobb sikert aratott az élő közvetítése, ha pedig összehasonlítjuk shroud statisztikáival, úgy még elszomorítóbb az eredmény.

Shroud is back, baby!

Miközben Ninjánál azt láttuk, hogy inkább kísérleti jelleggel próbálgatja a platformokat, addig shroud exkluzív szerződést kötött a Twitch-el és minden úgy ment tovább, mintha semmi sem történt volna.

Shroud már az első streamjében csúnyán lepipálta Ninját. A közvetítést 3,65 millió embert ért el.

A Ninja vs shroud párbaj / Kép: Sullygnome

Persze nem is 2 órán keresztül tartott, shroud ugyanis közel 8 óra streamet nyomott le egyhuzamban, azt is kizárólag Valoranttal töltötte. Na de amíg Ninját 64 ezren nézték átlagosan, addig shroudnál ez a szám 225 ezerre rúgott.

Azóta több alkalommal láthattuk már a Twitch-en shroudot, de ezt az elképesztő nézettséget persze nem tudta tartani a kanadai streamer. Átlagosan 60-80 ezren követik a streamjeit, ami még mindig jobb, mint Ninja számai. Ezt betudhatjuk akár annak is, hogy a Valorant most népszerűbb, mint a Fortnite vagy a Call of Duty: Warzone, de Ninja előtt ugyanúgy ott volt a lehetőség, hogy a Riot új fps-ében mutassa meg játéktudását, ám ő mégis a Fortnite mellett tette le a voksát. Nem mellesleg, amíg shroud „mindössze” 7,7 millió követővel büszkélkedik, addig Ninja közel rádupláz erre a maga 15 milliós követőtáborával.

A doktor sem maradt távol

Dr DisRespect életútja balhékkal van kikövezve, ez pedig a nézettségének alapköve, ugyanis ezzel a formával tényleg mindig történik valami. Azt hittük, hogy nem tudja tetézni a hűtlenségéről szóló streamet, de a Twitch fogta és egész egyszerűen kitiltotta az amúgy több millió dolláros exkluzív szerződéssel rendelkező Dr DisRespectet. A körülményekről azóta sem nyilatkozott a cég, a doktor pedig állítja, hogy semmiről nem tud, ezért legutóbb már perrel fenyegetőzött.

A kényszerpihenő után Dr DisRespect úgy döntött a YouTube-on folytatja karrierjét. Nemes egyszerűséggel a 2,68 millió feliratkozóval rendelkező csatornáján lőtte fel a streamet, ami az első alkalommal 2,6 millió megtekintést hozott. Fontos kiemelnünk, hogy ez a lejátszások száma, a YouTube ugyanis sajnos nem nyomja az arcunkba a pontos statisztikákat. Az utóbbi időben pedig több alkalommal láthattuk már, az pedig hamar kiderült, hogy a doktor bizony egy igazi marketing zseni, ugyanis PewDiePie ellen is kiállt a manapság népszerű Fall Guys-ban, ezen adását pedig közel 3,8 millióan tekintették meg, ezzel már-már megközelítette Ninja számait.

Összegezzünk

Jelen állás szerint shroud visszatérése tüzelte fel leginkább a gamereket, Ninja pedig már csak a második helyen szerepelt. Dr DisRespect pedig továbbra is a harmadik a trióból, bár meg kell hagyni, hogy a doktor ezúttal is megadta a módját. Mindeközben Ninja esetében mintha nem éreznénk azt az eltökéltséget, amit a karrierje elején. Persze érthető, hogy a millió dolláros exkluzív szerződések után már annyira nem számít neki a streamelés, viszont ha így folytatja, egymás után hagyják majd le a konkurensei, ami már csak a presztízs szempontjából sem túl előnyös.

Forrás: Sullygnome, Twitchtracker,

×