Érdekes adatra bukkantak a szemfüles felhasználók az Apple kontra Epic Games papírok között. Kiszámoltuk, hogy a népesség hány százaléka Fortnite-ozik.

A Fortnite egyértelműen a világ egyik leghíresebb és legjátszottabb videojátéka. Az Epic Games valószínűleg nem sejtette, hogy ekkorát fog robbanni a játék, amikor 2017-ben bejelentették, hogy ingyenes Battle Royale-t dobnak ki a piacra. Akkoriban egyértelműen a PUBG uralta a kategóriát és senki sem hitte, hogy egy ilyen gyermeteg animációval megáldott játék letaszíthatja a trónról. Pár hónappal később, a Fortnite harmadik szezonjának küszöbén viszont már teljesen más volt a leányzó fekvése. Az összes nagyobb tartalomgyártó Fortnite-ozott, a világ pedig ráérzett az ízére.

Azóta már esport ágazata is lett a játéknak, sőt már avattunk világbajnokot Duo és Solo módban is. Nem csoda a közkedveltség, elvégre az összes létező platformon elérhető a játék. Bárki nekivághat a Fortnite-nak PlayStation 4-en, Xbox One-on, Nintendo Switch-en, de PC-n és okostelefonokon is. Ami pedig beborítja habbal a tortát, hogy a játékot platformtól függetlenül együtt élvezhetjük barátainkkal is. Teljesen mindegy, hogy telefonon játszik az egyik játékos, a másik még simán leülhet a PC-je elé és nyomhatják egy csapatban. Az Epic sikere motiválta a többi fejlesztőt is, idén ősszel például az Apex Legends kap majd cross-play funkciót.

Gond van viszont az okostelefonokkal. Az Epic Games összerúgta a port az Apple-lel és a Google-lel. Az összetűzés még mindig tart és erősen megingatta a mobilos verzió jövőjét. Ami viszont érdekes, hogy a hivatalos papírokból kiderült, hogy körülbelül hány regisztrált Fortnite játékost tartanak jelenleg nyilván a világon.

A meglévő adatok szerint több mint 350 millió regisztrált Fortnite játékos van jelenleg a Földön. Ez, ha kerekítjük a populációt 7,5 milliárd emberre, a teljes népesség körülbelül 4,5%-nak felel meg. Nem is rossz egy egyszerű lövöldéhez képest.

Az viszont meglepő, hogy összesen körülbelül hány játékos is él körülöttünk. A legújabb ismereteink alapján ez akár több mint 3 milliárd fő is lehet.

Már most több mint 3 milliárd gamer él a Földön

×