Ezen az ábrán végre egyértelműen rajta van, hogy melyik ország mennyi LVL 10-es játékost ad a FaceIT-nek. Vajon Magyarország hol végzett a ranglistán?

Mindig izgalmas téma, mikor országokat hasonlítunk össze azok esport teljesítménye alapján. Erre persze nem sűrűn van lehetőség, hiszen más-más lehetőségek vannak jelen és az érdeklődési kör is sűrűn eltér. Most azonban egy menő ábra alapján megnézhetjük, hogy melyik ország, hol jár a CS:GO közösség ranglistáján.

Erős középmezőny?

A FaceIT platform leginkább Európában elterjedt, ezért a grafikon az Amerikai Egyesült Államokon kívül nem is tüntet fel más országot a kontinensen kívülről. Az sokaknak egyértelmű lehet, és igazuk is van, hogy északon vannak a legtöbben LVL 10-ben, Európa többi részén azonban hatalmas a szórás.

Forrás: Reddit.com/r/GlobalOffensive

Az értékek a lakossággal arányosan, milliónként vannak feltüntetve. Ennek értelmében Finnországban például minden egymillió főre 598 LVL 10-es profil jut. Ez azonban még nem a csúcs.

Az abszolút első helyet Dánia szerezte meg, itt 711 LVL 10-es van egymillió főnként.

Az északi országok egészen elképesztő módon kiugrottak az átlagból. A ranglista ennek fényében a következőképpen alakult:

  1. Dánia – 711 / egymillió fő
  2. Észtország – 689
  3. Finnország – 598
  4. Svédország – 498
  5. Lettország – 378
  6. Norvégia – 290
  7. Litvánia – 250

Itt egy nagy szakadás történik, a kilencedik helyre ugyanis Portugália 150-nel fért fel, ami egy százassal kevesebb, mint a hetedik helyezett értéke. A 10. helyen Lengyelország figyel, itt záródik az első tíz mezőnye.

Magyarországon 47 LVL 10-es jut egymillió főre, ami a felső számokhoz képest ugyan nem hangzik jól, mégis magunk mögé utasítjuk ezzel többek között Angliát, Spanyolországot, Hollandiát és Írországot is.

Szerintetek az ábra és a leolvasható adatok reális képet adnak arról, hogy nagyjából mi az erőleosztás a CS:GO-ban országonként?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×