Megnéztük, hogy mi a helyzet a Fortnite mobil verzióival az után, hogy az Epic Games felhúzta a kesztyűt az Apple és a Google ellen.

Pár napja igazán furcsa hírekre ébredhettünk. A Google és az Apple összetűzésbe keveredett az Epic-kel. A Fortnite kiadója azóta Robin Hoodként állja a sarat a két óriásvállalattal szemben, ám ez sajnos azt is eredményezte, hogy a híres Battle Royale kikerült mind az App Store-ból, mind pedig a Google Play Store-ból. Több szervezet is támogatja már azóta az Epic Games fáradozásait, ám ez egy akkora összecsapásnak látszik, ami valószínűleg nem egy-két nap alatt fog lezárulni.

Adva van tehát a kérdés, hogy mi történik a Fortnite mobilos verziójával?

Játszható-e még iOS-en és Androidon?

iOS

A rövid válasz az, hogy igen. Ha már le van töltve iOS készülékedre a Fortnite, akkor továbbra is játszhatsz vele. A gond csak az, hogy a legutolsó, vagyis a v13.40-es ciklust tudod csak futtatni. Ha megérkezik egy új verzió, vagy elstartol az új szezon, sajnos azzal már nem lesz lehetőséged játszani. Várhatóan a v14.00-ás frissítéstől megszűnik a támogatás. Viszont a korábbi verzióval továbbra is lehet majd játszani.

Ha viszont még nem volt letöltve a Fortnite az iOS készülékedre, viszont a hírek után bele akarnád ásni magad, sajnos már nem teheted meg hivatalos úton. Az App Store-ból ugyanis már nem érhető el a játék.

Viszont ha egyszer már letöltötted, de azóta letörölted a Fortnite applikációt, a „Megvásárolt” programok menüpontból még újra lehet tenni a játékot az App Store-on keresztül. Leteszteltük, a cikk írásának idejében még működik ez a metódus.

Android

A rövid válasz itt is az, hogy igen. A helyzet viszont ugyan az, mint az iOS esetében. Csupán az aktuális verzió játszható, az új frissítések már nem fognak megérkezni a Google Play Store-ba a jövőben.

Az Android felhasználóknak több lehetőségük van, mint az iOS-es társaknak. Itt ha Samsung készülékkel rendelkezünk, használhatjuk a Samsung Galaxy Store-t is a Fortnite telepítésére és frissítésére. Ha minden igaz ezen a bolton keresztül a jövőben érkező verziók is elérhetők lesznek. Na meg ott a hivatalos Epic Games oldal, ami szintén orvosolja a problémát.

Az összetűzésről bővebben ebben a cikkben olvashatsz:

Az Apple-t és a Google-t is pereli az Epic Games – Ez lesz az év gaming sztorija

×