Úgy tűnik, hogy a Total War újabb sikert tudhat magáénak, miután a Total War Saga: Troy-t ingyen kínálta a kiadó.

Az Iliasz, Homérosz műve rengeteg hajót említ, mely Trója közelébe érkezett a háború előtt. Ám közel sem vett részt annyi hajó a csatában, mint ahány játékos a Total War Saga: Troy ingyenes verziója iránt érdeklődött.

A játék az Epic Games Store áruházban volt 24 órán keresztül ingyenes.

A kiadó SEGA szerint több mint 7.5 millió játékos töltötte le a Troy ingyenes példányát az akció során, jócskán túllépve a kiadó várakozásait.

„Optimisták voltunk, de nem tudtuk pontosan megjósolni az érdeklődés mértékét. Nagyon boldogok vagyunk” – mondta Rob Bartholomew, a játékért felelős vezető.

 

Persze jó kérdés, hogy miért örül egy kiadó, hogy ilyen sokat töltenek le ingyen egy játékot? Alapvetően azt gondolnánk, hogy elesnek bizonyos bevételtől. Ugyanakkor egyre világosabb mindenkinek, hogy az online játékpiac már nem a hagyományos szabályok szerint működik.

Amikor az Epic Games ingyen kínálta a GTA 5-öt, az rekordszámú érdeklődéshez vezetett. Az ingyenes akció a GTA 5 eladásait rekordméretűre növelte, a játék PC verziójának 2015-ös bevezetése óta.

A SEGA valószínűleg most egy teljesen új közönséget szerzett a Total War Saga számára. Ha a 7,5 millió ingyen letöltő csak egy része lesz Total War rajongó, akkor az is jelentősen növeli majd a további értékesítéseket. Persze, hogy a kiadónak és a fejlesztőnek ez hogyan éri meg, azt csak idő fogja megmondani.

Te letöltötted a játékot az ingyenes időszak alatt?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×