A CS:GO hackerek közössége módot talált arra, hogy az Overwatch rendszerét manipulálva elkerüljék a bant, vagy ártatlan embereket tiltsanak ki.

Az CS:GO Overwatch rendszerét gondolom mindenki ismeri, lényege, hogy a közösség tagjai lehetőséget kapnak arra, hogy kiszűrjék a gyanús játékosokat, leleplezzék a csalókat, megtisztítva a játékot a nemkívánatos elemektől.

Nemrég azonban egy Youtuber, Sparkles egy videóban beszélt egy hackerrel, aki szerint az Overwatch rendszerét is lehet olyan módon manipulálni, hogy előnyt szerezzen a csaló.

A hackerek ugyanis olyan rendszert építettek, mely specifikusan céloz játékon belüli azonosítót, amivel elkerülhetik a bant, sőt rávehetik a rendszert arra, hogy ártatlanokat tiltson ki.

Ez tehát néha téves Overwatch ítéletekhez vezet, ami tilthatja a becsületes játékosokat is. A másik aggasztó dolog, hogy a hackerek ezt a módszert arra is használhatják, hogy kiiktassák az Overwatch legfontosabb elemét: hogy lecsapjon az accountokra.

 

A Valve olyan rendszereket épített a játékba, mint a Valve Anti-Cheat (VAC), a Prime matchmaking és az Overwatch, hogy megszabaduljon a CS:GO csalóktól. A Trusted mód bevezetése elvileg megakadályozza a harmadik féltől származó fájlok kölcsönhatását a CS:GO fájljaival. Érdekes módon megjelenése után még több hackert tapasztaltak a játékban.

Egészen különös helyzet, hogy a hackerek még ezeket a rendszereket is a maguk oldalára tudják állítani. Egyelőre tehát a csalók mindenre képesek annak érdekében, hogy kijátsszák a játék gyenge pontjait.

Vajon mikor fogunk végre végleg megszabadulni a csalóktól?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×