A Respawn fejlesztői elmagyarázták, hogy miért kell leállnia a folyamatosan száguldó vonatoknak az Apex Legends következő szezonjában.

Nagyon közel járunk az Apex Legends 6. évadának indulásához. Természetesen ahogy minden friss szezon esetében, a Respawn most is igyekszik teljesen átalakítani a játékélményt. Nem csak új karakter érkezik Rampart személyében, de jön a Crafting funkció, sőt rengeteg mapátalakítást láthatunk majd.

Az egyik legjelentősebb változás, hogy World’s Edge mapon megállnak a vonatok.

Miután a Respawn lerántotta a leplet a 6. évad mapfrissítéseiről, a leírásban meglepetésként ért minket, hogy a különösen jó lootot szállító vonatok leállnak majd.

 

Az Apex Legends fejlesztői azt is tisztázták, hogy erre miért volt pontosan szükség.

„A vonatok leálltak. A 6. évadban a vonatokat szétszerelték, darabjait pedig elszúrták World’s Edge mapon. Ez a változás segít elérni azt a célkitűzésünket, hogy még több rota-lehetőséget biztosítsunk néhány jelentős pont között a mapon” – írta a Respawn.

Ezt azt jelenti, hogy a vonat egy-egy részét még meg lehet találni majd a mapon, és ki lehet venni belőlük a lootot, ám azok nem mozognak majd folyamatosan.

„Szinte az összes olyan alagútnál, amelyek üres volt (és ezért szinte soha nem használták), statikus vasúti kocsik és egyéb elemek lesznek, na meg persze némi loot” – tette hozzá a Respawn.

Kép: Respawn

Egyértelmű tehát, hogy a vonat megállításának célja, hogy a következő évadban a játékosok olyan területeket is kihasználjanak, melyeket korábban egyáltalán nem. Arról nem is beszélve, hogy a vonatok mozgásának megszüntetése a játékosok stratégiáját is átalakítja majd a mapon.

Persze annak ellenére, hogy a vonatok megállnak, a rajta található loot még elérhető lesz, csak bizonyos helyekre kell eljutni hozzá. Természetesen nem ez az egyetlen nagy mapváltozás, melyről már lerántották a leplet a fejlesztők. Az Apex Legends 6. évada augusztus 18-án indul.

A teljes bejelentést itt nézheted meg.

https://www.facebook.com/groups/apexhunkozosseg/

×