LEC, LCK vagy LCS, teljesen mindegy, mindenhol Ezreal a legtöbbet játszott karakter a profik között. A győzelmi arány azonban nem jár kéz a kézben ezzel.

A League of Legends profi mezőnyének adatait böngészve hamar feltűnő lehet, hogy Ezreal kiugróan sokszor tűnik fel. Olyannyira sokszor, hogy ő lett a legtöbbet játszott karakter szinte minden régióban.

Ugyan a kínai LPL-ben mindössze a hetedik helyre volt elég Ezreal, közben az LCS-t, a LEC-t és az LCK-t is dominálni tudta.

Érdekesség, hogy ezek közül az észak-amerikai és európai régió TOP 3 karaktere pontosan ugyan az.

  1. Ezreal
  2. Sett
  3. Aphelios

Ebből az is következik, hogy a két említett régióban a csapatoknak is nagyon hasonló a játékstílusuk, míg Kínában egészen másképp játszanak a profik. Az LCK-ban Ezreal után Aphelios a második, míg a harmadik helyre talán meglepetésként Twisted Fate ért oda.

Az LCS-ben Twisted Fate volt a legtöbbször kitiltva a meccsekről.

Az LPL-ben egészen másképp állnak a dolgok, ott Ashe volt a legtöbbet játszott karakter, mögötte Aphelios és Nautilus végzett.

A legtöbbet tiltott karakterek mindenhol másképp alakulnak. Az egyetlen hasonlóság köztük Syndra, aki feltűnik az LCS, a LEC és az LPL három legtöbbet bannolt karakterének listáján is.

Ti mit tapasztaltok a rankedezés során? Van hasonlóság a profi ligák és a casual meccsek metái között a ti rangotokban?

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×