Egy hete nyüstöljük a Scholomance Academy kiegészítőt. Megnéztük, hogy melyek azok a paklik, amik kimagaslóan teljesítenek.

A Hearthstone új kiegészítője temérdek új mechanikával színesítette a már egyébként is sokoldalú játékot. A Scholomance Academy-nek köszönhetően egyre több hibrid pakli születik meg, na meg sorra tökéletesítik a korábbi metákat.

A kiegészítő első hete meglehetősen kaotikusra sikeredett, de kezd körvonalazódni az új irány. Megnéztük, hogy melyek voltak azok a paklik, amik a legjobban teljesítettek a megjelenés után. Volt bőven meglepetés.

Többek között az is meglepő volt, hogy a legtöbb jelenleg domináló pakli lényegében egy korábbi meta deck módosítása. Például még mindig rettentően erős a Libram Paladin, valamint a Tempo Demon Hunter sem tűnt el a süllyesztőben, csupán kicsivel több kontrollt kapott aggro oldalon.

Libram Paladin

Jelenleg talán a legjobb pakli, amivel összecsaphatunk ellenfeleinkkel. A HSReplay adatai szerint a cikk írásának idejében 67%-os győzelmi aránya van a decknek. Ami félelmetes. Ráadásul az új High Abbess Alura lapot is alkalmazza, szóval még szórakoztató is játszani.

Íme a pakli kódja:

AAECAZ8FBJuuA/y4A4TBA8PRAw3cA5yuA8q4A/24A+q5A+u5A+y5A8rBA57NA7/RA8DRA8rRA+DRAwA=

Tempo Demon Hunter

Drága Illidant sem lehet kihagyni a felsorolásból, a Tempo Demon Hunter ugyanis még mindig él és virul. Annyi különbséggel, hogy az új Scholomance Academy lapoknak köszönhetően sokkal sikeresebb az aggro helyzetekben. Arról nem is beszélve, hogy a Voracious Reader effektjének köszönhetően szabadon dobálhatjuk az asztalra a kártyákat, mindig lesz miből építkezni a következő körben. A HSReplay szerint 64%-os győzelmi aránnyal rendelkezik ez a deck.

Íme a pakli kódja:

AAECAea5AwLMugPaxgMO/acD+a4Di7oD4LwD1r4D174D3r4D2cYD98gD+cgD/sgDgtADxtED6dIDAA==

Guardian Druid

Ez az első olyan pakli a listán, ami igazán támaszkodik a Scholomance Acdemy lapjaira. A pakli nevéből is adódóan a kulcskártya nem más, mint a Guardian Animals. Ez a lap lehetővé teszi, hogy 7 manáért két 5 manás, vagy annál olcsóbb Beastet helyezzünk az asztalra a paklinkból. Ezek a lapok ráadásul még Rusht is kapnak. Ha ezt a kártyát és a Survival of the Fittest-et kombináljuk, bizony komoly gondokat okozhatunk ellenfeleinknek. Igazán szórakoztató archetípus.

Íme a pakli kódja:

AAECAZICBPatA666A/XOA7zQAw3+AbmUA++iA9ulA+i6A+y6A+66A5LNA5vOA7rQA5PRA97RA/DUAwA=

Face Hunter

Úgy fest, hogy a Face Hunter nem tud kimenni a divatból. Ismét egy új ciklus elején vagyunk, így az ilyen ultra agresszív paklik is mind sikeresek újból. Sőt, a HSReplay adatai szerint valószínűleg ez még egy ideig így is lesz. Jelenleg a meccseinek az 58%-át nyeri a Face Hunter.

Íme a pakli kódja:

AAECAR8C2wmHsAMOqALJBJIFlwj+DPuvA/yvA4WwA6K5A/+6A5vNA6LOA8bRA7nSAwA=

×