League of Legends

A Spirit Blossom esemény igazán jót tett a League of Legends-nek

A League of Legends események többnyire tematikus kihívásokat és némi jutalmat jelentettek a játékosoknak. Kivételt élvez ez alól a Star Guardian és az Odyssey esemény, viszont amióta ezek lekerültek a radarról, kreativitás terén nem igazán szakadt meg a Riot Games. Félreértés ne essék, az egyszerű események sem voltak rosszak, az Event Pass-nek köszönhetően értékes skinekre, chromákra, na meg egyéb kiegészítőkre tehettünk szert, vagyis abszolút nem volt miért reklamálni. A Spirit Blossom viszont alapjaiban rengette meg a rendszert. Nemcsak jóval hosszabb, mint elődei, hanem még interaktivitás terén is sikerült nagyot újítani.

Minden esemény egy történetet mond el, bemutat egy univerzumot. A Spirit Blossom esetében is ez a helyzet, viszont ezúttal a kreatív csapat nem csupán egy lapáttal tett rá arra, amit eddig tapasztaltunk. A főmenüben található „dating sim”-szerű médium új magasságokba emelte a League of Legends történetmesélését. Lenyűgöző grafikák, karakterekre lebontott érdekes, s részletes háttérsztorik. Ha rajongunk a játék világáért, karaktereiért és érdekel minket, hogy mi miért történik, akkor bizony a Riot Games-től most mindent megkaptunk. Minél előrébb jutunk a történetben, annál kuszább és érdekesebb lesz. A karakterek útjai keresztezik egymást, ezzel pedig egy igazán sokszínű cselekmény tárul elénk.

És ha már a cselekménynél tartunk. Minden Spirit Blossom karakterrel ki kell építsük a megfelelő kapcsolatot ahhoz, hogy előrébb tudjunk lendülni a történetben. Ezt úgy érhetjük el, ha jól teljesítünk a különböző játékmódokban. Mind a TFT, s mind pedig a Summoner’s Rift játékosok is kibogozhatják a Spirit Blossom történetszálakat, csupán teljesíteniük kell különböző kritériumokat. Ezzel tehát egy újabb csavar érkezik az esemény rendszerébe, nemcsak jutalmakért játszhatunk, hanem a jutalmak mellett a sztorival is megajándékoz minket a kiadó.

A ragaszkodást pedig azzal érik el a fejlesztők, hogy mi magunk is kivehetjük a részünket a történetek alakulásából. Megválaszthatjuk egy karakter döntését, mondandóját. Vagyis ha úgy vesszük, félig-meddig mi magunk felelünk kedvenceink sorsáért.

Sokan reklamálnak a token-rendszer miatt. Az új modellben haladnunk kell a történettel ahhoz, hogy a lehető legtöbb eseményzsetont zsebeljük be. Ha nem érdekel a sztori, akkor kissé tényleg kellemetlen lehet, viszont ha úgy vesszük, ezek összességében tényleg csak küldetések. Ráadásul igazán kellemesen szivárogtatja a zsetonokat a kliens, ha S szintűre kitoljuk az összes karaktert – ami egyáltalán nem nehéz -, akkor könnyedén meg lehet szerezni az aktuális Prestige Skint.

Az pedig már tényleg csak hab a tortán, hogy a Spirit Blossom keretein belül két új karakter is megjelent, na meg, hogy ennyi tematikus skin még sosem érkezett egy időben a játék története során. Aki igazán szereti a League of Legends-et, az biztosan úgy érzi most magát, mintha egy fesztivál kellős közepébe csöppent volna. Magasra tette a lécet a Riot Games, kíváncsiak vagyunk, hogy mikor fogják tudni megugrani a jövőben.

Cloud

Korábbi cikkek

Hihetetlen, de sikerült elindítani a Red Dead Redemption 2-t egy mobilon

Bódi Dániel 2024.04.05. - A Red Dead Redemption 2 nem csak 2018, hanem az előző…

2 óra telt el azóta...

Unreal Engine 5-ben születik újjá a legendás PS1-es Toy Story 2 játék

Bódi Dániel 2024.04.05. - Manapság már kevésbé, de az ezredforduló tájékán (előtte is, utána is)…

3 óra telt el azóta...

Ez már mennyiség: 136 film és 5 sorozat került fel csendben a SkyShowtime-ra

Bódi Dániel 2024.04.05. - Audrey Hepburn, Al Pacino, Brendan Fraser, Eddie Murphy, Dwayne Johnson, Leonardo…

6 óra telt el azóta...

Jönnek az Apple otthoni robotjai? Akár kettő is lehet – ezt tudjuk eddig

Gábor János 2024.04.05. - Az Apple abban reménykedik, hogy „a következő nagy dobása” egy otthoni…

6 óra telt el azóta...

Igazán megéri elindítanod a mobilos Warzone-t, ütős ajándékok várnak

2024.04.05. – A Call of Duty március 21-én egy újabb címmel bővült. A Warzone Mobile…

7 óra telt el azóta...

9 addiktív, mégis elhanyagolt sorozat a Netflixen, amit látnod kell!

Gábor János 2024.04.05. - Ezek a Netflix sorozatok a lebilincselő narratívájukkal és egyedi bájukkal olyanok,…

8 óra telt el azóta...