A Huawei legújabb ARM processzorai elképesztő erősre sikeredtek.

Miközben Trump-kormányzata folyamatosan támadja a Huawei-t, a kínai cég nem pihen. Ráadásul az Intellel ellentétben a Huawei Kunpeng 920-as processzora már 7 nanométeres gyártástechnológiát vonultat fel, nem mellesleg hamarosan érkeznek a 64 magos variánsokkal. Ezúttal viszont a Kunpeng 920 3211K kódnévre hallgató 24 magos 2,6 GHz-en ketyegő processzort nézték meg tesztkörnyezetben,

a kínai ITHome tech lap szerint pedig a tesztekben sikeresen maga alá gyűrte a 8 magos/16 szálas Intel Core i9-9900K-t.

A Huawei PC-jét 8 GB DDR4 memóriával és 512 GB-os Samsung SSD-vel szerelték, a videomegjelenítésről pedig egy Radeon RX 520 gondoskodott. Ezzel a konfigurációval utasította maga mögé az Intel előző generációs zászlóshajóját több magos teljesítményben. A processzor egymagos teljesítményéről nem számoltak be, de ott már valószínűleg az Intelnek sikerült felülkerekednie a kínai csodaprocesszoron.

Persze ez nem azt jelenti, hogy hamarosan a Huawei is beszáll az AMD-Intel párharcába, ugyanis a kínai gyártó processzora ARM alapokon nyugszik, azaz nem lehet rajta teljes értékű Windows 10-et futtatni, így a tesztet is Linux alatt nézték meg. Ráadásul a Huawei kizárólag a kínai piacra szánja ezeket a gépeket, így mi jó eséllyel nem tudjuk majd beszerezni őket.

Nemrég történt:

Hamarosan búcsút mondhatunk a Huawei telefonjainak

×