Mit sem veszített lazaságából a Riot Games az elmúlt évek alatt. A League of Legends-ből jól ismert rendszert a VALORANT is megerökölte.

Június eleje óta éles a VALORANT, a Riot Games legújabb kompetitív, online játéka. Az FPS-ek kategóriájának trónjára pályázó játék nagy közkedveltségnek örvend. Természetesen mindez nem a véletlen műve, a League of Legends-et is jegyző kiadó tényleg kitett magáért. Az alapos piackutatásnak és a minőségi fejlesztésnek a végeredménye pedig egy igencsak szórakoztató lövölde lett. Azt még korai lenne megjósolni, hogy lesz-e valaha akkora, mint a Counter-Strike, de véleményem szerint már azzal is jót tesznek a piacnak, ha kikényszerítik a Valve-ből a fejlesztéseket.

Viszont miből lehet eltartani egy ilyen játékot? A Riot Games mestere a Free-to-Play formulának. Már a LoL esetében sem kérnek pénzt a játékért, csupán kozmetikai elemeket, na meg karaktereket ajánlanak vásárlásra. Minden játékos eldöntheti, hogy szeretne-e pénzt ölni a játékba, abszolút nincs kényszer a Riot oldaláról. Bárki profivá válhat anélkül, hogy egy fillért is költene bármelyik Riot Games címre.

A VALORANT-ban VP-ből (Valorant Point) lehet fegyverskineket vásárolni. Emellett egyéb kiegészítőkre, például ügynök kártyák képeire, vagy graffitikre költhetjük a felhalmozott pontjainkat. Alapesetben pénzért szerezhetünk magunknak VP-t, ám szerencsére a Riot még mindig az a laza cég, amit a League of Legends-en keresztül megismertünk.

Ha néhány Valorant Pointon múlik, hogy feloldjuk magunknak hőn áhított skinünket, a Riot nem várja el, hogy megvásároljuk a következő VP csomagot, amiből kijönne a tartalom. A Supportnak elég küldeni egy e-mailt, hogy szükségünk van (mondjuk) 10 VP-re, s várni a választ. Valószínűleg olyan jellegű választ fogunk kapni, hogy a pontokat „csak úgy” nem tudják jóvá írni, de ha rajzolunk valamit a kiadónak, akkor „megvásárolják” a kért mennyiségű VP-ért az alkotást.

Ez a rendszer már a LoL esetében is évek óta működik, jó látni, hogy a VALORANT közösséget is megmozgatja a Riot. Sosem kértek Van Gogh-szintű festményeket, pár pálcikaember mindig célba ért.

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×