Mivel a koronavírus miatt az oktatás igen nehézkes lett, Lengyelországban a tanárok a Half- Life: Alyx-et hívták segítségül.

A közösségen kívülről gyakran halljuk azt a megközelítést, hogy a játékok haszontalanok, sőt károsak, veszélyesek, erőszakot és függőséget okoznak. Pedig néha a játék lehet a megoldás a komoly problémákra. Most nem az oktatójátékokról lesz szó, hanem arról, hogy hogyan lehet a játék az oktatás színtere.

Miután a koronavírus-járvány miatt bezártak az iskolák, a tanároknak új, online módszereket kellett kitalálnia arra, hogy folytatni tudják a tanrendet. Miközben néhány tanárnak az is gondot jelent, hogy ilyen módon oktasson, egy-egy lengyel tanár igen leleményesen oldotta meg a helyzetet.

A lengyel tanárok beköltöztették a tantermet a virtuális valóságba, a Half-Life: Alyx lett az osztályterem.

Egy nemrég közzétett Youtube videóban jól látszik, hogy a tanárok a Half-Life VR-ban tartják az órát. Mivel a játékban kiválóan lehet táblát használni, ez megkönnyíti a magyarázatokat. Nyilvánvalóan ez még csak egy teszt, de szerettek volna izgalmas oktatást tartani. Az Szkoła 33 nevű iskola hat ilyen órát vett fel. A diákok így jól látják, mit is ír fel a tanár, közben pedig izgalmas környezetet látnak.

Különösen vicces, amikor a tanárok az elején még nem találják a helyüket.

Egyszerű és nagyszerű módszer a technológia felhasználására.

Az UploadVR szerint a tanárok valami újat akartan kipróbálni, amivel megkönnyíthetik az otthon tanulást. A tervek szerint a VR-t az iskola a jövőben is felhasználni majd, hiszen mind a diákok, mind a tanárok élvezik a módszert.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a világon mindenhol elterjedhet, de nincs kizárva. Persze tudjuk, hogy nem ez az első alkalom. Nem sokkal azután, hogy a játék megjelent, egy tanár a Half-Life: Alyx-ban tartott matekórát. Nagyon jó látni, hogy a lengyel tanárok ezt pedig konkrét céllal használják, segítve a koronavírus okozta helyzet leküzdését.

Úgy néz ki a VR technológia fényes jövő elé néz az oktatásban. Te örülnél, ha a te tanárod is VR segítségével tartana órát?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×