A Respawn hivatalosan is bejelentette, hogy érkezik a Crafting az Apex Legends 6. évadában. Ezt lehet eddig tudni az új játékmechanikáról.

Az Apex Legends eddig mentes volt attól, hogy a battle royale során bármit építeni lehessen. Ám amikor a Respawn bemutatta a Season 6: Boosted előzetesét, meglepődhettünk a Crafting kifejezésen. A szó felbukkanása óta számtalan spekuláció és pletyka kering arról, hogy mit is takar majd ez a rendszer.

 

Mikor jön a Crafting?

Az biztos, hogy a Crafting a 6. évad egyik nagy újdonsága lesz. Az új szezon bevezetésével tehát mindenki számára elérhetővé válik. A 6. évad várhatóan augusztus 18-án indul.

Hogy működik majd a Crafting?

Kép: Respawn

Sajnos jelenleg nem egyértelmű, hogy a Crafting rendszert hogyan kell elképzelni. Eddig a Respawn ennyit osztott meg:

„Nem tetszik a felszerelésed? Gyűjts össze alapanyagokat és készíts valami jobbat!”

Ez alapján tehát nem kell arra számítani, hogy olyan módon lehet majd építeni a játékban, ahogy a Fortnite-ban. Valószínűleg a Respawn nem is szeretné az Epic játékmechanikáját egy az egyben átvenni. Sőt, talán nem is lenne jó döntés.

Gyaníthatóan arról van szó, hogy a játékosok képesek lesznek lootolás közben egyéb alapanyagokat is gyűjteni, melyeket aztán egy-egy jobb tárgy elkészítésére használhatnak fel, a map egy-egy pontján. Az is lehetséges, hogy a rendszer használható lesz például két egyszerű páncél egyesítésére egy jobb armor reményében, vagy pedig külön alapanyagokat kapunk fegyverek, armor stb. elkészítéséhez.

Feltételezzük, hogy a Craftiong során szinte minden szükséges elem elkészíthető, amire szükségünk lehet. Armor, Helmet, Shield Cell, Phoenix Kit, Knockdown Shield, Backpacks stb. Még az is lehetséges, hogy ha a Crafting rendszer ilyen módon kerül be, akkor a loot mennyisége/minősége átalakul a mapon.

Biztosak vagyunk benne, hogy egyre több infót tudunk majd meg a Craft-rendszerről, ahogy közelebb kerülünk a 6. évad indulásához.

https://www.facebook.com/groups/apexhunkozosseg/

×