Több profi játékos és streamer is az aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az NA régió mindig az első. A Riot kielégítő és jogos választ adott.

A Riot Games mindig is így működött. A fejlesztők a League of Legends-ben is rendszeresen az NA régión tesznek közzé először minden frissítést, csak ez után jöhet Óceánia, Ázsia és Európa. A LoL közössége ehhez már abszolút hozzászokott az elmúlt sok-sok évben, a VALORANT játékosoknak azonban nem fekszik ez a rendszer.

A megjelenés óta itt is rutinszerűvé vált, hogy először Amerikában jelennek meg a frissítések, a többi régió csak néhány órával később frissíthet. Ez azt jelenti, hogy mire a frissítés elér Európába és a többi régióba, az esetek túlnyomó többségében már hibamentes. Közben viszont azt is jelenti, hogy az NA régióban játszok több órával előbb próbálhatják ki mindig az újdonságokat.

Itt van a gond, a két élű penge. Ugyan az amerikai játékosokon van tesztelve minden frissítés, cserébe több órás előnyük van mindenkivel szemben. A panaszok azért érkeznek, mert ilyenkor rengeteg néző megy át az amerikai streamerekhez, akik már az új patchel játszanak.

Az 1.05-ös frissítés is Európába érkezett utoljára. Már mindenki Killjoy-t próbálgatta, mikor mi még csak frissítettünk.

A Wygers csapat edzője a Twitteren kérdezte meg a VALORANT fejlesztőit, hogy miért alakult ki ez az Amerikát priorizáló rendszer.

Riot Ziegler szerint nincs szó arról, hogy valamiért Amerika kiemeltebb figyelmet kapna, ahogy ő fogalmaz:

Ha a mi udvarunkban történik valamilyen hiba, azt könnyebb itt javítani, mielőtt az egész világban elterjedne.

Természetesen annak, hogy nem egyszerre élesedik a frissítés, más jelentősége is van. Így például a szervereket is könnyebb monitorozni és az esetleges hibákat javítani. Természetesen a lépéselőny megkérdőjelezhetetlen, ez azonban a stabilitás oltárán van feláldozva, nem szimplán azért, mert Amerika lenne a kedvenc régió.

Szerintetek probléma, hogy bizonyos régiók között több órás eltolódás is van a patch érkezésekor?

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×