Hatalmas meglepetésre, a Rogue zárt az LEC 2020-as nyári idényének alapszakaszának élén. Ezzel pedig biztosan ott lesznek a világbajnokságon.

Óriási menetelést mutatott be az európai bajnokságban (LEC) a Schalke 04 csapata. Az abszolút utolsó helyről sikerült bejutniuk a rájátszásba, ahova csupán a legjobb 6 klub kvalifikálhatta magát. A német központtal rendelkező szervezet 0-8-as állásból mentette meg az idényt, s végeztek 8-10-es összesítéssel. Az angol Excel így lecsúszott a hatodik helyről, a Schalke ugyanis legyőzte őket a nyári idény során, így az egymás elleni eredmények értelmében maguk alá szorították az angol gárdát.

A Schalke álomteljesítményének a végére vasárnap tettek pontot a kék-fehér mezesek, legyőzték ugyanis az első helyért versenyző MAD Lions-t, akik ezzel csupán a második helyen végeztek az alapszakaszban. A Rogue így viszont örülhetett, ugyanis nemcsak az alapszakaszt nyerték meg, hanem automatikusan kvalifikálták magukat a 2020-as világbajnokságra. Erre pedig valószínűleg senki sem számított, ez volt az a csapat ugyanis, amely hatodikként végzett a tavaszi alapszakaszban, s pontot sem nagyon szereztek a rájátszás során.

Az LEC két nagyágyúja, a Fnatic és a G2 egész nyáron döcögős teljesítményt mutatott, viszont mindkettőnek sikerült bejutnia a rájátszásba. Utóbbi sokkal jobb minőségű játékkal zárt, mint előbbi, így a G2 fanok reménykedhetnek abban, hogy visszatér kedvencük és nagy esélyesei lesznek a trófea elhódítójának pozíciójára. A Fnatic-nak szüksége lesz egy meggyőző Best of 5 győzelemre ahhoz, hogy bárki is esélyesként tekintsen rájuk, ugyanis most inkább az egyik leggyengébb gárdának tűnnek.

Az LEC most egy hét pihenőre vonul, utána viszont – augusztus 21-én – kezdődik a rájátszás. Érdemes lesz követni!

 

×