A T1 csapatának nem ment valami fényesen nyáron a játék, ezért Fakert lecserélték. Azóta szárnyalnak, a rajongók viszont fortyognak kedvencük mellőzése miatt.

Mind tudjuk, hogy a sportok néha képesek előhozni a szunnyadó agressziót az emberekből. Vannak rajongók, akik talán túlzottan meg vannak őrülve kedvenceikért, s értük akár olyan határokat is átlépnek, amiket talán már nem kellene. Szépen lassan az esportok világa is eljut erre a pontra, legalábbis ezt bizonyítja a legutóbbi eset, ami Dél-Koreában történt.

Az LCK leghíresebb csapata kérdés nélkül a T1. Faker vezetésével nekik van a legtöbb világbajnoki trófeájuk a vitrinjükben, a sztár mides pedig a játék történetének legsikeresebb játékosa. Olyannyira sikerült összefolynia a T1 névvel, hogy már részesedést is vásárolt magának a klubból, vagyis ha visszavonul mint játékos, résztulajdonosként tovább ténykedik majd a csapatnál.

Faker többször is a magasba emelhette a Worlds trófeát

 

Könnyen lehet, hogy nincs már messze a visszavonulás, ugyanis a nyári alapszakasz végét már a kispadról nézte végig Faker. A csapat új reménysége, a csupán 17 éves Clozer átvette a stafétát a legendától. Amióta ez megtörtént, a gárda új erőre kapott, az új mides pedig elkezdte begyűjteni az elismeréseket.

A gond mindezzel csak az, hogy az elvakult Faker rajongók azóta üzenetekkel bombázzák a T1 vezetőségét, ráadásul ezek között találni igazán aggasztó levelet is.

A T1 CEO-ja, Joe Marsh Twitterre írt egy hivatalos levelet, amiben a rajongókhoz szól:

 

A fenyegető üzeneteket feladókkal szemben hajlandó a T1 vezetősége jogi lépéseket is tenni. Ezek a „szurkolók” nem elég, hogy nem tisztelik a csapat vezetőinek döntését, de még bűncselekményt is követnek el. A hatalmas rajongás tehát könnyen lehet, hogy többeket komoly bajba fog keverni.

A T1 vezetőedzője egyébként nem rég azt nyilatkozta egy interjúban, hogy Faker kezdi visszaszerezni a régi motivációját és hajlandó felvenni a versenyt Clozerrel. Erre természetesen nyitott az edzői stáb, viszont jelenleg mint „második választás” tekintenek rá.

Az LCK rájátszása augusztus 26-án kezdődik. Akkor kiderül, hogy Fakernek sikerült-e visszaverekednie magát csapata kezdőjébe, vagy marad Clozer az első számú.

×