Ismét felbukkant a Fortnite híres „spagetti kódja”. Ezúttal a benzinkannák idézik elő a játék egyik legkellemetlenebb hibáját.

Már közel egy hete élvezhetjük a Fortnite v13.40-es frissítését, amivel végre megérkeztek az autók a játékba. Érdekes változásokat eredményeztek, még rádióadást is hallgathatunk bennük. Jelenleg inkább hasonlít egy Grand Theft Auto spinoff címre az Epic lövöldéje, mint Battle Royale-ra, ugyanis mindenki, akinek lehetősége van rá, az autókkal randalírozik. Viszont ezt nem tehetjük végtelen ideig, ugyanis a benzin bizony fogyóeszköz. Vagy tartunk magunknál egy kanna benzint, vagy felkeressük az egyik kutat és onnan töltjük meg gépünket üzemanyaggal.

Mindamellett, hogy jól mutat egy játéknál a folyamatos frissítés és bővülés, a „spagetti kódnak” köszönhetően ez többnyire árt is neki. Minél több minden található egy kliensben, annál több minden tud elromlani. A Fortnite esetében pedig relatíve sűrűn nyekkennek meg a játékelemek. Most a benzinkannák döntöttek úgy, hogy bizonyos esetekben megnehezítik az Epic Games életét. A játékosokét ugyan meg tudják könnyíteni, de mivel ez onnantól kezdve, hogy tudatosan használjuk, exploitnak minősül, nem ajánljuk az alkalmazást, hisz a fejlesztők ezeket tiltással honorálják.

 

Pont emiatt, a pontos folyamatot nem szeretnénk leírni, a fent linkelt videóból egyébként is minden kiderül. Ám természetesen Glitch King is külön kiemeli a videója bevezetőjében, hogy elsősorban a fejlesztők munkáját szeretné ezzel segíteni, nem a közösséget ösztönzi csalásra.

Most tehát, ha furcsa számokkal, vagy őrületes méretű felszerelésekkel operáló játékosokba szaladunk bele, akkor érdemes a benzinkannákat okolni érte. Valószínűleg ezt nem fogja tudni az Epic egy egyszerű hotfix-szel javítani, így marad a türelem.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×