Meginterjúvolták korunk egyik legkiemelkedőbb Fortnite-csalásfejlesztőjét. Meglepő válaszokat adott a legfontosabb kérdésekre.

Mostanában igencsak hangos a Fortnite profik közössége. Elmondásuk szerint egyre többen csalnak az olyan hivatalos versenyeken, mint az FNCS, ez pedig csak rontja a játék nívóját. A helyzet az, hogy véleményem szerint az Epic Games oldalán jelenleg nagyobb a káosz, mint amit a csalók elő tudnak idézni, ám tény, ha ki lehetne szűrni a szabályszegőket, akkor egy fokkal biztosan kisebb lenne a játékosok frusztrációja.

Na, de mi a helyzet pontosan a csalók terén?

A FortniteIntel készített egy interjút Clay-jel, korunk egyik legjobb Fortnite-csaláskészítőjével. A beszélgetésből kiderült, hogy hogyan látja a jelenlegi helyzetet egy fejlesztő, valamint az is, hogy mennyire van igazuk a profiknak abban, hogy „egyre többen csalnak” mostanában.

Melyik jelenleg a legjobb anti-cheat a piacon?

Clay véleménye szerint az ESEA óta a VALORANT új anti-cheatje, a Vanguard a legmegbízhatóbb jelenleg. Bár a fejlesztő megvan arról győződve, hogy a saját fejlesztésű csalásuk ki tudna fogni rajta. Nem azért, mert annyira tökéletes, hanem mert jól kezelik. Viszont ha lebuknának vele, akkor több fejlesztésüket is alkalmazni akarnák a különböző játékfejlesztők, annyira forradalmiak.

Kép forrása: Epic Games

Miért készít bárki is csaló programot?

„Szórakozásból, ez a hobbink.” Ugyan Clay-ék már értékesítik is a csalásaikat, így pénz is jön a házhoz, ám a legfőbb mozgatórugó a szórakozás. Egyszerűen csak imádják csinálni, imádnak anti-cheateket megkerülni, ez motiválja őket. Az érte kapott pénz már csak hab a tortán.

Miért csalnak a játékosok?

A fejlesztők tapasztalatai szerint többnyire ők is szórakozásból. Nagyon kevesen vannak olyanok, akik hivatalos versenyen akarják feljavítani a játékukat, akik pedig ilyesmire folyamodnak, nem csinálják hosszú ideig. A csalás tehát nemcsak a fejlesztőknek, hanem a játékosoknak is csak egy hobbi többnyire. Az egyetlen dolog, ami azonnal megnyitja az emberek pénztárcáját, az az „észrevehetetlen csalás”.

Kép forrása: Epic Games

Vannak-e csalók az FNCS-szerű Fortnite versenyeken?

Bizony vannak, de maximum 5-6 ilyen játékos lehet jelenleg. Vannak olyan külsős programok, amik használhatók az ilyen jellegű online versenyeken, de közel sem jár annyi csaló szabadon, mint amennyit a profik hisznek.

A teljes interjút angol nyelven a FortniteIntel oldalán olvashatjátok el.

×