Egy középiskolás japánt lányt saját lakásában tartott fogva egy 44 éves férfi. Egy játékkonzol segített neki abban, hogy megmeneküljön.

A videojáték-konzol még életet is menthet. Valljuk be, ritkán gondolnánk, hogy ez szó szerint így van, pedig Japánban most pont ez történt.

A múlt hónapban Tokióban egy család kivitte középiskolás lányát a vasútállomásra, hogy a lány el menjen kicsit szórakozni. Miután nem jött haza, és nem tudták elérni, a szülők aggodalmukban értesítették a rendőrséget:

bejelentették, hogy eltűnt.

Most kiderült: a lány június 4-én Tokió Shinjuku negyedébe ment, ahol találkozott a 44 éves Hiroyashi Gotóval, akivel egy közösségi oldalon ismerkedett meg. Itt megbeszélték, hogy elmennek a férfi lakására. Miután megérkeztek, a férfi rögtön elvette a lány mobilját, és gyakorlatilag foglyul ejtette. Az NHK szerint a lányt a férfi drótokkal kötözte ki.

Kép: Business Insider

Szerencsére a lány leleményes volt és feltalálta magát. Több mint egy hónappal azután, hogy elfogták, a lány használni tudott egy internethez is csatlakozó videojáték-konzolt, amiről e-mailt tudott küldeni a rendőrségnek.

„Fogva tartanak és nem tudok elmenekülni” – írta a lány.

Ez alapján a rendőrség rájött, hol tartják fogva. Mikor a rendőrök megérkeztek, azt látták, hogy a lány drótokkal van egy csőhöz kötve.

A lánynak nem voltak szemmel látható sérülései, Gotót pedig letartóztatták. Lám, mire nem jó egy játékkonzol a háznál. Életeket menthet.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×