Ilyen lenne, ha a Yakuza és a GTA keveréke megelevenedne a valóságban. Egy Youtuber szerint így nézne ki egy játék a valóságban.

Néha bizony észre sem vesszük, hogy a videojátékok karaktermozgásai, a karakterek viselkedései mennyire nem tükrözik a valóságot. Pedig igazán szembeötlő lesz a különbség játék és valóság között akkor, mikor szemtől szemben látjuk.

Annak ellenére, hogy a fejlesztők általában mindent megtesznek azért, hogy a játékkörnyezet minél jobban hasonlítson a valóságra, ez többnyire nem sikerül tökéletesen. Most egy japán Youtuber videóján keresztül nézhetjük meg, hogyan nézne ki egy-egy játékkarakter a valóságban, sőt egy-egy fontos szituációt is láthatunk.

A videóban csak valós környezetet és valós embereket látunk, ám azok úgy viselkednek, mozognak, mintha egy játékban lennének.

Videojáték pillanatok a való életben

 

A Komazawa Isolation nevű Youtuber „What Happens in Video Games Grand Theft Gotoku Solid – The Shibuya Edit Chapter One” című videója már több mint 250 ezres nézettségnél jár, ám úgy gondoljuk, hogy ezt még sokkal több embernek látnia kell.

A videóban természetesen számos klasszikus játékból ismert elem, mozgás, és szituáció kerül terítékre, persze viccesen, szarkasztikusan. Ráadásul mindez arra is jó, hogy kicsit különleges módon nézzünk körül Tokió Shibuya negyedében.

Az, hogy a játékok világa még nem teljesen olyan, mint a valóság, talán nem is baj. Pont azért szakít ki minket a hétköznapokból, varázsol el minket és visz el hihetetlen világokba, mert kicsit más, mint a valóság. A mozgások, az AI pedig valószínűleg minden egyes játékban csak jobbak és jobbak lesznek.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×