A középkategóriás RTX-ek még idén megérkezhetnek.

Ahogyan egyre közeledünk az év végéhez, úgy egyre több információ lát napvilágot az új generációs videókártyákról, amit a pletykák szerint év végén terveznek kiadni a gyártók. Nos, úgy tűnik, hogy az Nvidia megint egy lépéssel az AMD előtt fog járni, ugyanis a kínai Mydrivers lap értesülései szerint közelebb van az Ampere startja, mint gondolnánk.

A kiszivárgott megjelenési dátumok / Kép: Videocardz

A lap információi szerint még most augusztusban várható a nagyobb lapkák érkezése, ami alatt az RTX 3080 és RTX 3080 Ti-t értjük. A bejelentést követően pedig szeptember 17-én indulhat meg az értékesítés. A közép-felső/középkategóriás kártyáik pedig csak ez után fognak érkezni. Az RTX 2070 (Super) utódja, az RTX 3070 egy hónappal később, októberben várható, a MyDrivers szerint az RTX 3060-akra viszont egészen novemberig várnunk kell majd.

Hamarosan itt az utód

Ezúttal is érdemes fenntartásokkal kezelni az információkat, amíg az Nvidia nem erősíti meg hivatalosan is azokat. A dátumok viszont kísértetiesen hasonlítanak a 2018-as RTX-ek megjelenéséhez, ugyanis augusztus 20-án jelentették be legutóbb az első RTX-es kártyákat. A start viszont szeptember 20-ára csúszott, az RTX 2070-re pedig október 17-éig kellett várnunk, de az RTX 2060 még ennél is később, csak 2019 januárjában jelent meg.

Ez történt korábban:

Megvan mennyivel lehet erősebb az RTX 3080 az RTX 2080 Ti-nál

×