Meglepő tweet-folyamot írt a FIFA Direct Communication a közösségi oldalra. A téma a FIFA igazságtalansága volt.

Minden ember, aki valaha ragadt már kontrollert és játszott a FIFA valamelyik kiadásával az elmúlt 4-5 évben, hogy bizony néha megkérőjelezhető az, ami a képernyőn történik. Ilyenek például a kick off-glitch, vagy éppen a hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb játékhibák, amiket végül is joggal gondolnak scriptelésnek egyesek.

Ha valaki nem lenne tisztában a scriptelés fogalmával, ezt a FIFA kontextusában akkor szokták használni a játékosok, amikor valami irtózatosan furcsa történik. Olyan furcsa, hogy szinte már csak úgy történhet meg, ha előre meg van írva az EA Sports által. Például ha zsinórban 6 kapufát lőnek a játékosaink, akkor sokan a scriptelést okolják, mondván:

„Ilyen nincs, biztosan az EA akarja, hogy ne szerezzünk gólt.”

Eddig nem feltétlenül reagált a kanadai kiadó a rajongók ilyen jellegű visszajelzéseire, most viszont a FIFA Direct Communication Twitter oldalon keresztül hivatalosan is állást foglaltak.

A válasz ugyan hosszúra sikeredett, ám összességében természetesen az volt a tartalma, hogy semmiképpen sincs beépítve ilyen rendszer a játékba. (Mertek volna mást mondani.) Cserébe kaptunk egy érdekes leírást arról, hogy miért érezhetjük mégis azt, hogy valami nincs rendben a játékban.

A FIFA úgy lett megtervezve, hogy a lehető leginkább hasonlítson a valóságra. Viszont egy videojátékon belül akarva akaratlan a háttérben különböző kódok dolgoznak, így ha valami olyasmit teszünk a képernyőn, ami két-három másik parancsot is aktivál, vagy két három másik változónak is megfelel, akkor végeredményben nyakatekert eredményt kaphatunk.

Ezeknek a lehetősége egyébként az EA Sports szerint minden egyes FIFA verzióval egyre csak csökken, ugyanis folyamatosan tökéletesítik a rendszert. A FIFA 21 egy újabb játékmenet-átdolgozást kapott, ami tovább fogja csökkenteni remélhetőleg a kaotikus helyzetek megjelenését.

A FIFA 21 október 9-én kerül ki a boltok polcaira.

Ezt olvastad már?

Nem lesz VAR a FIFA 21-ben – A gólörömök is változnak

×