A speedrunokra specializálódott játékos, Xiae megdöntötte a Doom Eternal világrekordot a Break The Record: LIVE rendezvényen.

A nyertes a játékot egy óra, nyolc perc és 52 másodperc alatt fejezte be, 48 másodperccel megdöntve ezzel az eddigi rekordot. Xiae a Kaspersky Internet Securityval a számítógépén, a szoftver játék üzemmódját aktiválva szállt versenybe. Ez a mód alig használja a számítógép-erőforrásokat, és letiltja a felugró ablakokat, amelyek egyébként lassítanák a játékmenetet.

A nyílt verseny, amelyet 196 000 ember nézett, az ESA és a Kaspersky kreatív ügynöksége, a Beta Alliance közös projektje volt.

A világ 7 legjobb Doom Eternal speedrun játékosa küzdött meg egymással a 8 000 dolláros összdíjazásért.

 

Ahogy a név is utal rá, a speedrunnereknek gyorsnak kell lenniük, és mindent optimalizálniuk kell a játékmenetük során. Ugyanez igaz az általuk használt rendszerre és szoftverre is annak érdekében, hogy semmi – se az erőforrásokat terhelő játék, mint a DOOM Eternal, se a telepített biztonsági program – ne lassítsa a játékmenetet, vagy ne álljon annak útjába.

A Kaspersky ezért fejlesztette ki a játék üzemmódot, amely specifikusan játékosoknak és játékokhoz lett tervezve. Ha bekapcsolják, a mód leállítja a kereséseket és frissítéseket, és letilt minden értesítést annak érdekében, hogy a játékost semmi ne zavarja, és a CPU-t se terhelje semmi túlságosan.

Xiae, aki a játék üzemmódot bekapcsolva nyerte meg a versenyt, így nyilatkozott:

„A Kaspersky játék üzemmódját bekapcsolva indultam, és megdöntöttem a világrekordot. Tökéletes volt, fantasztikus esemény.”

„Ha a vírusirtó egyáltalán nem zavar, az tökéletes. Ha nem veszem észre, hogy bármit is csinál, akkor ilyet akarok. Szóval [a Kaspersky Internet Security] remek munkát végzett” – tette hozzá.

Andrew Winton, a Kaspersky marketing részlegének alelnöke elmondta: „Komoly megerősítés ez a termékünknek, mert a Doom Eternal megviseli a számítógép-erőforrásokat, és amilyen sebességgel ezek a játékosok játszanak, egyszerűen nincs idő a kisebb hibákra vagy belassulásra. Megtisztelő számunkra, hogy Xiae a mi termékünk játék üzemmódját választotta a versenyhez, és örülünk, hogy kiérdemeltük a belénk fektetett bizalmát.”

A játék üzemmód funkció a Kaspersky fogyasztóknak kifejlesztett termékeiben érhető el, beleértve a Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security, Kaspersky Total Security és Kaspersky Security Cloud termékeket is. Ha többet szeretne megtudni ezekről a termékekről, keresse fel a hivatalos weboldalunkat.

A Kasperskyről

A Kaspersky egy 1997-ben alapított globális kiberbiztonsági vállalat. A Kaspersky internetes fenyegetésekkel kapcsolatos tudását és biztonsági szakértelmét folyamatosan innovatív biztonsági megoldások és szolgáltatások fejlesztésére használja, hogy védelmet kínáljon vállalkozások, a kritikus infrastruktúra, a kormányok és a fogyasztók számára világszerte. Több mint 400 millió felhasználót védenek a Kaspersky technológiái, valamint 270.000 vállalati ügyfélnek segítenek megóvni azt, ami a legfontosabb számukra.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×