Idén elmaradt a BlizzCon, 2021-ben pedig rendhagyó formában kerül megrendezésre a Blizzard nagyszabású expója. Kíváncsian várjuk.

Ugyan bizonyos esetekben segített a videojáték-iparnak a COVID 19 okozta karantén, rendezvények terén hatalmasat rúgott a szegmensbe a vírus. Minden nagyobb expó elmaradt, így a különböző kiadók online jelentik be az újdonságokat, amikor éppen készen állnak rá. Többek között a Sony is egy saját stream keretein belül mutatta be a következő generációs konzolját, a PlayStation 5-öt.

A Blizzardnak is van egy legendás expója, ami a BlizzCon nevet viseli. Sokak kellemetlenségére idén ez a rendezvény elmarad. Májusban jelentette be a cég, hogy a koronavírus miatt a 2020-as rendezvényt inkább felfüggesztik, s ha bármi bejelenteni valójuk lesz, akkor azt online fogják megtenni.

Úgy tűnik, bevált ez a modell a Blizzardnak, ugyanis két hónappal az idei BlizzCon visszaléptetése után hivatalosan bejelentették:

jövőre virtuális formában rendezik meg a híres bemutatót.

Jövőre biztosan nem láthatunk ilyesmit

Eddig is volt lehetőség virtuális jegyet váltani a BlizzConra, hogy online kövessük a rendezvényt, ha nincs esélyünk ellátogatni élőben. Most viszont a teljes expó virtuálisan lesz megrendezve, vagyis ha ott szeretnénk lenni, akkor a gépünk előtt a helyünk.

Tavaly minden nagyobb bejelentést elsütött a Blizzard, így lehet nem is baj, hogy az idei lazább év után jövőre is csak online rendezik meg az eseményt. Tudjuk, hogy készül az Overwatch 2, a Diablo IV, na meg azt is, hogy a World of Warcraft: Shadowlands csupán legkorábban ősz végén jelenik meg. Jelenleg talán egy régi klasszikus, mondjuk a Diablo II felújításával tudnának nagy figyelmet generálni.

A 2021-es virtuális BlizzCon még nem kapott megjelenési dátumot.

Ezt olvastad már?

6 milliónál is drágább iPhone 12 Pro? – Így néz ki a színarany iPhone

×