Őrületes történet jelent meg a világhálón. Fókuszban a hétvégi Fortnite verseny, az FNCS. Az egyik játékos beleszaladt egy bugba, az Epic ezért ellehetetlenítette őt.

A napokban írtunk már arról, hogy kellemetlen helyzetbe került a Fortnite esport. A hétvégi FNCS forduló során több csaló is lebukott, valamint olyan nagy neveket, mint Benjyfishy pedig csalással vádoltak. Utóbbi természetesen nem igazolódott be, de kezd röhejessé válni, hogy egy megkérdőjelezhető döntés miatt már elkezdenek ujjal mutogatni egymásra a játékosok. Akkor is és most is úgy gondolom, hogy ennek a kontrollálása az Epic Games feladata. Nekik kell megteremteniük egy olyan platformot, amin biztonsággal versenyezhetnek a profik, anélkül, hogy folyamatosan attól tartsanak, hogy valaki lecsalja őket.

Viszont úgy fest, hogy ettől még nagyon távol áll a kiadó, ugyanis szintén az FNCS-en sikerült a lehető legnagyobb öngólt rúgniuk maguknak. A legtöbb nevesebb induló közvetíteni, de legalábbis rögzíteni szokta a mérkőzéseit. Így tett Waffles is, akit 28 napra elmeszelt az Epic és kitiltotta az FNCS versenysorozatból. Ráadásul mindezt azért, mert éles meccsen belefutott egy olyan játékhibába, ami ráadásul még az ő játékát is megnehezítette.

Tudjuk jól, hogy vannak olyan exploitok, amiknek az alkalmazása tiltással jár. Egy játékhiba tudatos használata előnyszerzés céljából véleményem szerint tényleg belefér a csalás kategóriájába. Viszont ha véletlenül történik mindez, na meg úgy, hogy közben minden felszerelésnek búcsút mondhatunk, közel sem mondható a tudatos csalásnak.

 

Waffles-t exploit használata miatt kaszálták el, pedig igazából nem is ő alkalmazta a csalást, hanem az, akit eltett láb alól. Természetesen rögzítette is az esetet a versenyző. Jól látszik, hogy ellenfeléből zuhan ki a több mint 900 ezer Crash Pad, amit nagy meglepetésére fel is vesz a játékos. Itt kezdődik a baj, a felvett tárgyak ugyanis elkezdik bekebelezni a fegyvereit, s folyamatosan duplikálódni kezdenek a már meglévő Crash Padek. A jelenet végére nincs más Waffles-nél csak mobility tárgy. A kör végén érkezett a hivatalos tiltás, közel egy hónapig befagyasztotta a játékos felhasználóját az Epic Games.

 

A történetnek itt nincs vége. Waffles felvette a kapcsolatot az Epic Supporttal, akik röhejes módon azt tudták válaszolni, hogy máskor, ha ilyen hibával találkozik, akkor lehetőleg ne jelezze, vagy ossza meg a közösségi oldalakon, ugyanis akkor nem fogják tudni bemérni őt és tiltani.

 

Ahonnan csak lehetett, elhajtották Waffles-t, aki így nemcsak, hogy nem jutott tovább az FNCS következő fordulójába, de még a felhasználóját is bukta hosszú időre. A versenyző ezek után azt is megkérdőjelezte, hogy egyáltalán van-e értelme folytatnia Fortnite-karrierjét.

Az Epic Games sikeresen összerakott egy fantasztikus játékot, viszont ilyen menedzsmenttel lehetséges, hogy az esportok világa nem nekik való.

Ezt olvastad már?

Már tudjuk, mikor érkeznek az autók a Fortnite-ba – Íme minden infó

×