Hamar meggondolták magukat a pakisztániak.

Több ízben írtunk már arról, hogy Pakisztánban miként tiltották be a PUBG-t. Legutóbb még arról szólt a fáma, hogy a PUBG rendkívül addiktív, ezért tiltották be valójában. Ám ez az álláspont hamar megdőlt, nemrég ugyanis a Tencent helyi képviselete, a Proxima Beta Pte Ltd (PB) is leült tárgyalni a pakisztáni kormány illetékeseivel.

A megbeszélés alatt pedig úgy tűnik, sikerült meggyőzni a kormányt, ugyanis a tárgyalás után rögtön sajtóközleményt adtak ki, amiben feloldották a bant.

 

A kormány azért leszögezte, hogy továbbra is folyamatosan monitorozni fogják a PUBG-t és amennyiben valami jogszerűtlent tapasztalnak, azonnal lépni fognak az ügyben.

Őszintén szólva jó látni, hogy végre belátták tévedésüket. Valószínűleg az illetékesek is érezték, hogy nagyon gyenge lábakon áll a vád, elvégre minden népszerűbb alkalmazásra, de akár még az üdítőkre, ételekre is rá lehet fogni, hogy addiktív. A szerencsejátéktól azért eléggé távol áll a tény, hogy egy játék izgalmas. Ennyi erővel a jó sorozatokat/filmeket is betilthatnák, elvégre azokra is képesek ráfüggeni az emberek, különös módon mégsem kezdenek mészárlásba.

A borítóképen a PTA (Pakisztáni telekommunikációs  hatóság) tagjai láthatóak, forrása: bilaterals.org

https://www.facebook.com/groups/362506950826648

×