A Call of Duty: Modern Warfare és Warzone fejlesztője tisztázta, hogyan befolyásolja az 5. évad tartalma a játék fájlméretét.

Régóta téma a Call of Duty: Modern Warfare és Warzone közösségben a különböző frissítések mérete. Korábban több összefoglaló cikket is írtunk arról, hogy miért lesz egyre nagyobb és nagyobb a játék. Az Activision és az Infinity Ward közben igyekszik orvosolni a problémát, ám csodákra persze ők sem képesek. Legutóbb konzolon például úgy csökkentették a játék méretét, hogy a játékosok szabadon törölhetnek bizonyos tartalmakat a merevlemezről.

Most hogy közeledünk az 5. évad megjelenéséhez, jogos lehet az aggodalom, hogy vajon mennyivel nő ismét a játék mérete. Nos, a fejlesztők igyekeznek megoldást találni erre.

Az Infinity Ward fejlesztője Twitteren annyit írt: a frissítés nagy mérete ellenére a játék teljes mérete összezsugorodik.

Paul Haile, az Infinity Ward egyik vezető fejlesztője szerint a frissítés mérete, melyet le kell töltenünk, nagy lesz ugyan, de nagy hangsúlyt fektetnek a tartalmak optimalizálására, így az augusztus 5-i frissítés segít csökkenteni a játék összméretét.

 

„Az 5. évad hamarosan indul és nagy lesz. A frissítéssel tartalmazni fogja az összes új tartalmat, de egyben optimalizáljuk az asset packokat. Ez azt jelenti, hogy nagy fájlt kell letölteni, de a frissítés után a játék teljes mérete csökkenni fog konzolon, annak ellenére, hogy rengeteg új tartalmat hozunk” – írta Paul Haile a Twitteren.

Szívből reméljük, hogy a frissítés valóban nem lesz megterhelő a játékosoknak, hiszen a teljes Modern Warfare PC-n már több mint 200 GB. A Season 4. frissítése legutóbb 84 giga volt. Ez azt jelenti, hogy ha valamelyest optimalizálták is a fájlméreteket, valószínűleg sok-sok gigát kell majd letöltenünk.

Az 5. évad természetesen új fegyvereket, új operátorokat (Shadow Company) és számos mapváltozást hoz.

Szerinted valóban kisebb lesz a játék a frissítés után?

Amúgy ezért olyan nagy a játék:

Hát ezért foglal el olyan sok tárhelyet a CoD – Egy játékos tisztázta

×