Őrületes hibára bukkant Vandiril a League of Legends-ben. DJ Sona olyan effekteket is el tud kerülni, amikre eddig a karakter nem volt képes.

A League of Legends összességében egy ingyenesen játszható játék, ám ez nem állítja meg sokszor a közösséget abban, hogy pay-to-winnek nevezze. Tény, néha előfordulnak olyan kozmetikai tartalmak, amik megnehezítik a játékot másoknak, vagy éppen megkönnyítik azt használóiknak. Utóbbira tökéletes példa például Kayle Legendary kinézete, az Aether Wing Kayle. Még a VGU megjelenése előtt szinte csak ezt a skint lehetett látni a meccseken, ugyanis sokkal kiszámíthatóbb volt a skin auto attack animációja, mint az alap modellé.

Viszont ilyen jellegű módosításokon kívül szignifikánsabb előnyt egyetlen kozmetikai elem sem ad a játékban. Egészen eddig! Vandiril, a League of Legends közösség legaktívabb bug-kutatója felfedezte, hogy DJ Sona új képességekkel ruházza fel a karaktert a 10.15-ös ciklusban.

Ha DJ Sonát irányítjuk és spammeljük a „Drop the Beat”-et, gyakorlatilag immúnisak leszünk minden crowd control (CC) effektre.

A skin tehát olyan képességgel ruházza fel jelenleg a hőst, ami alapvetően egyáltalán nem található meg a képességtárában. Eddig ha ilyesmit szerettünk volna csinálni Sonával, Mikael’s Crucible-t, vagy Quicksilver Sash-t kellett rá vegyünk.

Sona önmagában képes debuffokat elkerülni, vagyis a taunt, charm és fear még megugorható akadály számára. Viszont a stun, snare, silence és a slow már más tészta. Na de nem DJ Sonának!

 

Teljesen mindegy, hogy milyen CC hatása alá kerülne, ha darálni kezdjük a toggle képességét, a Drop the Beatet, egyik sem éri el a kívánt hatást. Galio taunt, Evelynn charm, vagy éppen Ahri skilshotja, ha a Drop the Beatet nyomkodjuk, nem lehet elmozdítani minket.

Ez azért is kiemelkedően kellemetlen, mert újonnan a profi szcénában is ismét elkezdték játszani Sonát. Lux-szal párosítják össze az alsó ösvényen. Így tehát ez az exploit a megszokottnál sűrűbben bukkanhat fel, s egy-egy ilyen pillanat akár komolyan rátehetné a bélyegét egy meccs végkimenetelére.

Bízunk benne, hogy a Riot Games mihamarabb javítja a hibát.

×