A Microsoft immáron nyíltan állt bele a CCleanerbe.

Nem első alkalommal fejezte ki nemtetszését a Microsoft a CCleanert illetően. Úgy tűnik, hogy az utóbbi időben betelt az a bizonyos pohár, ennek „örömére” pedig a Windows 10 gyárilag nemkívánatos alkalmazásként ismeri fel a nagy népszerűségnek örvendő karbantartó programot.

A probléma gyökere 2017-ig nyúlik vissza, amikor is a CCleanert fejlesztő Piriformot felvásárolta az Avast, ekkor ugyanis a hackerek sikeresen megfertőzték a programot. Ezt követően kiderült, hogy a CCleaner akkor is továbbküldi az adatainkat, ha ezt az opciót kikapcsoljuk a beállítások között.

Valószínűleg ez utóbbi vezetett oda, hogy a Windows 10 beépített vírusvédelme a legújabb frissítés óta már nemkívánatos alkalmazásként azonosítja a CCleanert. Ez persze részben a fejlesztőknek köszönhető, hiszen azóta sem javították az adathalász „hibát”. A Microsoft mérnökei ezen felül mindenkit óva intenek a CCleaner telepítésétől, sok esetben ugyanis inkább nagyobb problémát képes okozni, ha a felhasználó ész nélkül minden opciót bepipál a tisztítás előtt.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×