Sorra rántják le a leplet a profi Fortnite csalókról a játékosok és a közösség. Kellemetlen helyzetbe kerülhet emiatt az esport-ágazat.

Ugyan nem esport játéknak szánta az Epic a Fortnite-ot, idővel a nagy érdeklődésnek köszönhetően azzá vált. Sajnos az jól látszik, hogy eredetileg nem volt ilyen jellegű ambíciója a kiadónak, ugyanis folyamatosan bukkannak fel olyan gyermekbetegségek a Battle Royale esetében, ami más kompetitív címeknél elképzelhetetlen. A League of Legends esetében szinte soha nem tudtunk olyanról beszámolni, hogy egy profit csaláson kaptak volna, legalábbis úgy biztosan nem, hogy külső program javította fel a teljesítményét. A Fortnite esetében viszont egyre többször hallani ilyesmiről, s már odáig fajult mindez, hogy maguk a profik sem bíznak egymásban.

 

Benjyfishy az egyik legismertebb brit Fortnite játékos. A profik között is elég nagy reputációval rendelkezik, így a követőbázisa sem elhanyagolható. Twitter oldalán osztotta meg Zykoma bejegyzését, aki egyik csapattársát állította a közösség elé, ugyanis mint kiderült, a legutóbbi kupákon végig csalt. Ami igazolt, hogy a Daily Trio kupákon, valamint Bugha kupáján biztosan külsős programmal javította a játékát Bman. Bizonyítékként videókat is linkelt Zykoma, amiből tisztán látszik, hogy gátlástalan módon játszott társa.

Csalók sajnos mindig is voltak és lesznek, itt igazából az az igazán tragikus, hogy ez a probléma egyre többször a legjobbak között is előkerül.

Bman egyébként Discordon bevallotta társainak, hogy csalt. Elismerte, hogy hibázott és, hogy hajlandó vállalni a következményeket. A kérdés ezek után adott, ha ennyire nehéz élesben kiszúrni a profi csalókat, vajon mennyi léphet pályára nap, mint nap?

Ezt olvastad már?

Élesedik az Epic vs. Steam verseny – Mod funkcióval bővült az Epic Store

×