Sok gond van az AFK játékosokkal a rangsorolt játékmódokban. A League of Legends fejlesztői is jól tudják ezt, a jövőben szeretnének enyhíteni ezen.

A League of Legends egy fantasztikus játék. Az egyetlen igazán komoly probléma a Riot Games fejlesztésével, hogy a közösség megkérdőjelezhető. Sokan a világ egyik legtoxikusabb csoportjának tartják a „lolozókat”, s 10 éves tapasztalattal a hátam mögött ezzel nem feltétlenül tudok veszekedni. A fejlesztők folyamatosan azért küzdenek, hogy jobb és jobb legyen a helyzet, ennek érdekében a közeljövőben újabb módosításokat eszközölnek a rendszerben.

Riot Scruffy Twitteren osztotta meg követőivel a kedvenc rendelkezéseiket, amiket hamarosan az éles szervereken is viszontláthatunk. Ugyan a rioter csak szűrte az összes módosítást, szerencsére egy hivatalos blogposztból kiderült, hogy egészen pontosan mire lehet majd számítani:

  • Automatikusan megkapjuk az Early Surrender lehetőségét, ha a játék azt érzékeli, hogy valaki AFK lett a játék elején.
  • Enyhítenek az LP veszteségen azok számára, akik AFK, vagy trollkodó társuk miatt veszítették el az adott mérkőzést. (Ez még inkább csak egy ragtapasz a problémára, de kezdetnek nem rossz.)
  • Komolyabb Queue büntetésre számíthatnak az AFK, vagy mérkőzéseket elhagyók. (Valószínűleg olyan mértékű lesz ez a büntetés, hogy ne érje meg csak úgy kilépkedni.)
  • Fel fogják hívni a figyelmét a korábban már hibázó játékosoknak arra, hogy még egy botlás és jön a komolyabb büntetés. (Erre az átláthatóság miatt van szükség.)

Valószínűleg az előszezon környékén tovább fog lazulni a trollkodók helyzete, ugyanis a Riot Games azt tervezi, hogy eltörli a divíziók közötti promókat. Mindamellett, hogy ezzel gyorsabban lehet majd vándorolni a ranglétrán, komoly mennyiségű nyomást is le fog rántani a játékosok válláról.

Ezt olvastad már?

Már a PBE-n nerfelik Yone-t – A jelek szerint túl erősre sikeredett

×