A bíróság határozatának ellenére, a kormány mégis kitiltotta a PUBG-t az országból. Most egy részletes dokumentumban meg is magyarázták, miért.

Hosszú sztori a PUBG és Pakisztán kapcsolata. Az ország már jó ideje harcol a játék ellen, nemrég  azonban végre sikerült tényleg elérhetetlenné tenni az országban. Ezt annak ellenére lépte meg a kormány, hogy a bíróság kimondta, nincs megalapozott okuk a tiltásra.

A kormányhivatal többek között azzal indokolta a döntést, hogy a médiában több öngyilkosságról is hallani lehetett, melyek kapcsolódhatnak a játékhoz.

Szerintük a PUBG rendkívül addiktív, ezzel pedig káros hatást gyakorol a játékosaira.

Az indoklás egy része olyan, mintha egy mérges 11 éves írta volna. A hivatalos magyarázat ugyanis az öngyilkosságok mellett azzal próbál érvelni a tiltás hitelessége mellett, hogy a játék időpazarlás. Felhozzák továbbá, hogy a PUBG lerombolja a fiatalokat mind fizikailag, mind pedig mentálisan.

Emlegetik a 2016-ban bevezetett törvényt is, mely kimondja, hogy elektronikus bűncselekménynek minősíthető, ha valami sérti az iszlámot. Aztán persze azt is leírják, hogy a PUBG nem teszi ezt meg, de azért jól hangzott ezzel is kiegészíteni a dokumentumot.

„Minden emberben van negativitás és perverzió. Ezeket a rossz vonásokat hozza elő a PUBG és a hasonló online tartalmak.”

Szerintetek mi lehet a valós ok a tiltás mögött?

×