Sokakat meglepett a T1 döntése, Faker a a KT meccs előtt a kispadra szorult. Helyét Clozer vette át, akiben bízhatnak a csapat rajongói, ugyanis kiválóan szállt be.

Sajnos a KT jelenlegi formája miatt nem nevezhetjük túlságosan nagy rangadónak a T1-KT mérkőzést, holott évekkel ezelőtt ez volt a koreai régió leginkább várt összecsapása. A „KT-k csatájának” is nevezett El Classico mindig sziporkázó meccseket hozott, így minden szezonban tűkön ülve várják a kompetitív League of Legends kedvelői a párosítást. A nyári LCK szezonban is végre megnézhettük egymás ellen a két gárdát, ám az abszolút favorit oldalán egy igencsak meglepő változtatást jelentettek be. Faker ezúttal kimaradt a kezdőből, helyét a fiatal Clozer vette át.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, mind a Twitch közvetítés, s mind pedig a Youtube stream alatt pörögtek a kommentek, Fakert keresték a rajongók. A helyzet az, hogy a világ egyik legjobb játékosának nem nagyon ment mostanában a játék, így kapóra jött a Solo Queue csillag – Clozer – születésnapja. A héten töltötte ugyanis be a 17. életévét a T1 új midese, így hivatalosan is elég idős lett ahhoz, hogy pályára lépjen az LCK-ben. A T1 vezetősége pedig nem akarta húzni a dolgot, azonnal a mély vízbe dobták a KT ellen.

S milyen jól tették! Clozer egyből az első meccsén MVP lett, Zoe-val mutatott be pár gyönyörű manővert, stabil játékának köszönhetően pedig sikerült felülkerekedniük ellenfelükön. A második találkozón egyik kedvenc karakterével, Akalival játszott. Ezúttal is érezhető volt, hogy vért itattak vele a mérkőzés előtt, de Teddy félelmetes Aphelios teljesítménye ezúttal beárnyékolta Clozer játékát. Két profi meccsből 1 MVP és két győzelem, már értjük, hogy miért bíznak annyira benne edzői.

Ezt olvastad már?

Már a PBE-n nerfelik Yone-t – A jelek szerint túl erősre sikeredett

×