Új funkciókkal csábítgatja a játékosokat az Epic Games. Mostantól az Epic Games Store Launcherben modokat is készíthetünk a játékokhoz.

Az Epic Games Store újabb funkcióval bővíti a szolgáltatásait, amely eddig hiányzott a versenytársakhoz képest. Ez nem más, mint a Steam esetében már évek óta elérhető: mod támogatás. Az Epic Games Store Mods bétaverziójában elsőként a MechWarrior 5: Mercenaries-t alakíthatjuk kedvünkre. A játék legújabb frissítése már elérhető, az átalakításainkat pedig az Epic Games Store Launcher segítségével készíthetjük el.

A modok hozzáadása az Epic játékokhoz igazán hívogató lehet a közösség számára, arról nem is beszélve, hogy meghosszabbíthatják az IP-k élettartamát. Lehetővé teszik a játékosok számára, hogy az élmény egy részét igényeiknek megfelelően változtassák meg. A modokat hagyományosan „bele kellett csalni” a játékokba, ezért is volt korszakalkotó a Steam Workshop 2011-es megjelenése.  Az új funkció lehetővé tette a játékosok számára, hogy saját modjaikat az áruház kliensen belül kezeljék, és automatikusan alkalmazzák őket a gépeiken. Most az Epic is végre elindította a saját műhelyét, igaz, csupán bétaverzióban.

 

A játék hivatalos oldalán található blogbejegyzésben a MechWarrior 5 fejlesztõi, a Piranha Games kezdetnek egy maroknyi modult javasolt, amelyek megváltoztathatják az ismert mechanikákat, kiterjeszthetik az ellenséges AI (MI)-t, vagy akár az elsõ és harmadik személyes akciójátékból valódi stratégiai játékot varázsolhat.

A MechWarrior 5 tehát már szabadon modolható, s ha a tesztidőszak jól sül el, további játékok számíthatnak ilyen jellegű bővítésre. Ha beválik, akkor komoly fegyvertény lehet mindez, ugyanis eddig kizárólag a Steamen szórakozhattak ilyesmivel a játékosok. Ha viszont az Epic Games is lehetővé teszi mindezt szélesebb körben, akár komoly játékoscsoportokat is átcsábíthatnak a saját platformjukra.

Ezt olvastad már?

Az AMD Nagy Navi mégsem lesz olyan erős? – Maximum az árával tud majd villantani

×