A videojátékok világa folyamatos fejlődésben van. Most egy új izraeli tank esetében használták ki a technológiát.

Az innováció néhány esetben váratlan helyekről érkezik. Miközben egyre élesebb a verseny a PS5 és az Xbox Series X között, a fejlesztők igyekeznek számtalan újdonságot fejleszteni, amivel megnyerhetik a közönséget. A csúcstechnológiai újdonságok így szinte naponta tárulnak a szemünk elé. Most egy hasonló újítást láthatunk, ezúttal Izraelből. Nemrég egy teljesen új, Camel nevű tank jelent meg, melyhez bizonyos szinten kapcsolódik a videojáték-technológiai is.

A Camel nevű tankot ugyanis Xbox kontrollerrel lehet irányítani – írja a The Washington Post.

Kép forrása: Washington Post

Kívülről nézve a Camel szokásos tanknak tűnik, ám mégis egy Microsoft kontroller irányítja. A dolog nem véletlen: a tankot kifejezetten úgy tervezték, hogy a felület olyan legyen, mint egy játékban, tekintettel az izraeli védelmi erők fiatal katonáira. Egy ilyen komoly tank irányítása valóban nehéz lehet, ám nem egy Xbox kontrollerrel.

A kontroller ráadásul csak a kezdet. A Camelben gamer fejhallgató is elérhető, mivel a tervezők valami könnyebb és mobilisabb fülest kerestek.

Kép forrása: Washington Post

Meir Shabtai, az IAI (Israel Aerospace Industries) robotikai rendszereiért felelős igazgatója úgy véli, hogy a katonák következő generációja jobban ki van békülve az ilyen típusú technológiával, így hatékonyabb katonák lesznek. Sokan úgy vélik, hogy az Xbox One kontroller minden idők legjobbja, bár valószínűleg nem gondoltuk sosem, hogy erre használják majd.

Kép forrása: Washington Post

Persze nem ez az első alkalom, hogy videojáték-technológiát használnak katonai célokra. Az Xbox kontrollert, sőt a Wii távirányítót is használták már bombázó robotok irányításához.

Kép forrása: Washington Post

Ezen kívül persze több videojáték-elem is található a Camel tankban. Egy AI funkcióval is rendelkezik, melyet a StarCraft II-ből vettek át. A tesztek során kiderült, hogy a tank AI rendszere 20-30 százalékkal jobban teljesít, mint az emberek. Kevesebb kárt okoz a szimulációk alkalmával, a StarCraft II és Doom megtanulásának köszönhetően.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×