Talán mondhatjuk, hogy az Assault játékmód a legkevésbé kedvelt mód az Overwatchban. Most végre átalakítják, ha a játékosok is úgy akarják.

Az Assault játékmód az Overwatchban nem igazán sikeres. A két pontos módot valahogy nem tudják igazán élvezni a játékosok, hiszen gyakran nagyon hosszú harcok alakulnak ki. A Blizzard azonban átgondolta a játékmód működését és a legújabb Experimental módban kipróbálhatjuk.

Ráadásul ez nem sokkal azután kerül tesztelésre, hogy Moira és Genji változásait elvetették.

Mi is a gond a játékmóddal?

Az Assasult játékmód során ugye a támadó csapatnak két pontot kell elfoglalni a pályán, A és B pontot. Ha az A pontot gyorsan és agresszív módon foglalják el, akkor a támadó csapat jobban fel lesz készülve a B gyors elfoglalására is. Mivel a védekező csapat ilyenkor nem tudja feltölteni az ulti képességeit a gyors vereség után, kevésbé lesz felkészülve a B pont védelmére. Az ilyen gyors vereség után sosem érezzük jól magunkat, ráadásul lehetetlen megoldani ezt más játékmódban.

https://www.youtube.com/watch?v=U6ZMQ_fWEnc

Megoldás

A probléma megoldására tehát új rendszert találtak ki. A játékot rövidebb körökre osztották, a két pontos map egyes pontjaira összpontosítva. A két csapat az új rendszer szerint felváltva támadja az A pontot. Az első csapat itt is saját maga dönti el, hogy hogyan támad, ám ezután nem a B megtámadása jön. Ha mindkét csapat elfoglalta az A pontot a saját körében, akkor jön a B pont.

Minden körben 6 perc áll rendelkezésre és nincs extra idő a pont elfoglalásakor. A setup time is lecsökken, hogy a játék gördülékenyebb legyen, illetve minden hős közelebb spawnol a ponthoz.

Érdekes ugyanakkor, hogy a Blizzard máris „elvetette az ötleteket”, ugyanis szeretnék meghallgatni a játékosok véleményét. A leírásban a fejlesztők máris „sikertelen kísérletnek” nevezik az átalakítást, és nem is tervezik bevezetni azt az éles játékmódba. Csak megmutatják az ötleteket az Experimental módban, és megnézik, hogy reagál a közösség.

Ez a hozzáállás nagyon érdekes. Az elmúlt időszakban ugyanis többször előfordult, hogy a közösség felháborodása miatt az Experimental változások nem élesedtek. Úgy tűnik, a Blizzard már elve úgy áll hozzá, hogy nem lesz jó, de azért megnézik, hogy reagál a közösség.

Az Experimental módban mától elérhetők a változások.

Ismét visszavonva a Moira rework – A rajongóknak nem tetszett

×