EA Sports FC

Kimaradhatnak a FIFA 21-ből a Fitness kártyák

Sokan támadják az EA Sports-ot a FIFA-ban található mikrotranzakciók miatt. A csomagokba rejtett játékosok tényleg komoly pénznyelők, ám talán nem is ez az aspektusa a legidegesítőbb a történetnek. A legnagyobb gond a csomagokban lévő „filler” elemekkel van, amikre összességében nem szívesen költ az ember. Biztos többekkel megesett már, hogy kifizetett sok ezer forintot pár csomagra, s a garantált 20-30 kártyának csak a fele volt játékos. A többi hely elment labdákra, mezekre, stadionokra, stábkártyákra, vagy éppen csapat-és játékos erőnlétkártyákra.

Utóbbiakat a „Fitness” kategóriában kell keresni és véleményem szerint az Ultimate Team leggusztustalanabb elemei. Nem elég, hogy minden pénzünk beleöljük abba, hogy meglegyen a hőn áhított csapat, a játékosok még fáradnak is. Ezzel egészen addig nem lenne gond, amíg csupán meccsek közben teszik, majd a következő találkozón ismét teljes erővel vetik bele magukat a harcba. Az EA Sports úgy gondolta, hogy jó ötlet lesz permanensen fárasztani a játékosokat, hogy utána Fitness kártyákkal lehessen csak visszatölteni őket. Hab a tortán csupán ennek a rendszernek a kiegészítése, a szerződések gyűjtögetése.

Akik emlékeznek a FIFA 20 megjelenése utáni pár hétre, talán tudják, hogy a széria egyik legjobb időszaka volt. Élt akkor ugyanis egy Fitness glitch, ami teljesen irrelevánssá tette egy rövid ideig a Fitness kártyákat.

Nos, a legújabb leakek szerint az EA Sports a FIFA 21-be már bele se fogja tenni a Fitness kártyákat, vagyis egy gonddal kevesebbel kell majd megszenvednünk a mindennapokban. Sajnos mindezt még nem érdemes készpénznek venni, ugyanis az EA még nem jelentette be hivatalosan a változtatást, ám ha ismerjük a többi sportjátékát a kiadónak, akkor bizony valós reményeket táplálhatunk.

A Madden NFL esetében például már a Contractokat (szerződések) is kivágták az ablakon a fejlesztők. Ezt azzal ellensúlyozták, hogy a piaci árból már nem csak 5%-ot vonnak le, hanem egyből 10%-ot. Őszintén? Ez emészthetőnek tűnik.

Ezt olvastad már?

Cloud

Korábbi cikkek

Így szereld fel a Warzone legújabb bestiáját, a MORS Snipert

2024.04.06. –A Modern Warfare III és Warzone harmadik közös szezonja április harmadikán vette kezdetét. A megannyi…

23 perc telt el azóta...

Hihetetlen, de sikerült elindítani a Red Dead Redemption 2-t egy mobilon

Bódi Dániel 2024.04.05. - A Red Dead Redemption 2 nem csak 2018, hanem az előző…

10 óra telt el azóta...

Unreal Engine 5-ben születik újjá a legendás PS1-es Toy Story 2 játék

Bódi Dániel 2024.04.05. - Manapság már kevésbé, de az ezredforduló tájékán (előtte is, utána is)…

11 óra telt el azóta...

Ez már mennyiség: 136 film és 5 sorozat került fel csendben a SkyShowtime-ra

Bódi Dániel 2024.04.05. - Audrey Hepburn, Al Pacino, Brendan Fraser, Eddie Murphy, Dwayne Johnson, Leonardo…

14 óra telt el azóta...

Jönnek az Apple otthoni robotjai? Akár kettő is lehet – ezt tudjuk eddig

Gábor János 2024.04.05. - Az Apple abban reménykedik, hogy „a következő nagy dobása” egy otthoni…

14 óra telt el azóta...

Igazán megéri elindítanod a mobilos Warzone-t, ütős ajándékok várnak

2024.04.05. – A Call of Duty március 21-én egy újabb címmel bővült. A Warzone Mobile…

14 óra telt el azóta...