Cyx egy autóbalesetben vesztette életét, mindössze 20 évesen. Most, 10 évvel a balesete után a régi csapata pénzgyűjtést szervezett a családnak.

Azóta is nehezen megemészthető kárt szenvedett el 10 évvel ezelőtt a CS közösség. Az akkori Mousesports játékos, Toni „Cyx” Daniloski épp hazafelé tartott autóval, miután lekéste a repülőjét, amivel az IEM Shanghai-ra utazott volna. Sajnos azonban már sosem ért haza, az úton balesetet szenvedett és meghalt.

 

A Mousesports a 10 éves évforduló alkalmából egy 10000 dolláros gyűjtést szervezett, amivel az elhunyt játékos édesanyját szeretnék támogatni. A kezdeményezéshez már többen, például az ESL is csatlakozott, akik a fentebbi videót is erre az alkalomra készítették.

A videóban Fatih ‘gob b’ Dayik mesél egykori csapattársáról. A most 33 éves gob b annak idején együtt játszott Cyx-el, aki nagyon nagy hatással volt rá. A videóban elmondja, Cyx tanította meg arra, hogy akarattal és kitartással bármit el lehetett érni. Hihetetlenül tehetséges játékos volt, nem kétséges.

 

A GoFundMe oldalon nyitott az adakozás lehetősége, ha szeretnétek segíteni a cél elérésében, ide kattintva adakozhattok.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×