Pakisztánban újabb fordulatot vett a PUBG betiltására tett kísérlet, melyet a Nemzeti Telekommunikációs Hatóság indított.

Az szerintem senkinek sem újdonság, hogy az ázsiai országokban igencsak megosztott a PUBG és a PUBG Mobile megítélése. Egyes helyeken, például a fejlesztőkhöz köthető Kínában és Dél-Koreában teljes nyugalomban, de annál erősebben dübörög a játék. Máshol viszont hiába az őrületes játékosbázis, egyes kormányok mindent megtesznek a játék betiltásáért.

A 175 millió mobilos felhasználóval rendelkező Indiában például „kémkedés” vádjával akarják betiltatni. Pakisztánban pedig fiatalok öngyilkosságának indítékaként kezdték el hibáztatni a játékot.

Július elején be is tiltották Pakisztánban a PUBG-t, mire a játékosok közfelháborodással válaszoltak. Két héttel később aztán a pakisztáni kormány által irányított Nemzeti Telekommunikációs Hatóság feloldotta a PUBG bant, de gyorsan meg is gondolta magát. A játékosok ezután az országos ítélőszékhez fordultak, hogy visszakaphassák hőn szeretett játékukat.

És itt jön a legújabb csavar, a bíróság ugyanis a PUBG-nek adott igazat.

Pakisztán fővárosában, az Iszlámábád Városi Bíróság azonnali hatállyal elrendelte pár napja a PUBG feloldását, a kormány azonban figyelembe se vette a jogerős döntést.

 

Határozatlan időre szólóan, továbbra is tartják magukat a PUBG kitiltásához. A Twitter bejegyzés alatt az „ez totális baromság” még a legenyhébb komment a döntéssel kapcsolatban. A részben kínai fejlesztők által életre hívott játékkal szembeni ázsiai bojkott tehát újabb lendületet kapott, hiba lenne azt hinni, hogy lassan véget érnek a PUBG megpróbáltatásai.

Ezt olvastad már?

Egy éve jelentették be az Erangel 2.0 érkezését, azóta is hiába várjuk

×