Elég komoly átalakításon ment keresztül Moira a legutóbbi Experimental módban. Ám úgy tűnik, a rework nem kerül az éles szerverekre.

A Moira rajongók mondhatni pánikba estek, miután kiderült, hogy a hős változásai milyen irányt vettek legutóbb, a tesztre szolgáló Experimental módban. A Blizzard ezért úgy döntött, nem vezeti át a karakter változásait a játék többi játékmódjába a közösség visszhangja miatt. Ez már másodszor fordul elő.

Kép forrása: Blizzard

Mi is történt Moirával?

A karakter a legutóbbi Experimental mód során az alábbiak szerint alakult át:

  • A Biotic Grasp szöge 37 százalékkal csökkent
  • Az Orb hatósugara négy méterről három méterre csökkent.
  • A lövedék sebessége szintén csökkent, illetve a másodpercenkénti sebzés mostantól annak függvényében alapul, hogy a célpont(ok) milyen közel van(nak) a Biotic Damage Orbhoz:
  • 0-1 méter között 150 sebzés/mp
  • 1-3 méter között lineárisan csökken a sebzés, 150 és 25 között lehet másodpercenként
  • A Biotic Orb továbbra is maximum 200 sebzést vihet be.
  • A Fade képesség mostantól a hat méteren belüli csapattársakra is hatással van, 1 másodpercig ők is megkapják a képességet. Ez azt jelenti, hogy a képesség bekapcsolásakor a csapattársak egy másodpercig ugyanúgy sebezhetetlenek lesznek.

A frissítés mondanunk sem kell elég durván megerősítette a hőst, több tartalomgyártó ki is akadt rajta. Különösen igaz ez a Fade képesség változásaira. A rengeteg negatív kritika után a Blizzard úgy döntött: nem vezetik be a változásokat a játékba, minden marad ugyanúgy, ahogy eddig.

„Jelenleg nem tervezzük a tesztelt Moira változásokat bevezetni. A csapat már dolgozik néhány más teszten, amivel elérjünk a célunkat Moira képességeivel” – mondta a Blizzard kommunikációs munkatársa, Molly Fender.

Ez azt jelenti, hogy a Blizzard a továbbiakban is szeretné átalakítani Moirát, csak még nem sikerült jó megoldást találni erre. Változásait már másodjára vetik el, hiszen korábban szintén egy Experimental mód során háborodtak fel a játékosok.

A kérdés persze az, hogy a fejlesztők találnak-e majd megfelelő megoldást arra, hogy kissé megreformálják a karakter képességeit. Közben persze mindez bizonyíték arra, hogy az utóbbi időben a Blizzard milyen szinten veszi figyelembe a rajongók véleményét.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×