Nem olyan egyszerű összehozni, de ha sikerül akkor szinte garantált a körgyőzelem. Phoenix mainek előnyben, de valószínűleg csak pár napig.

Egy ügyes trükk mindig gyorsan elterjed a gamer közösség játékosai között. Egy kihasználható hiba viszont még gyorsabban, így történt nemrég egy friss Valorant bug esetében is. A közösség kapta fel Phoenix ultijának egy alternatív felhasználási módját, mellyel a site-on kívülre is elhelyezhető a Spike.

Nem kell más hozzá, mint tökéletes időzítés, valamint a társak segítsége. Vagyis nem éppen a legegyszerűbb összehozni, de annál nagyobbat szól, ha mégis sikerül. Az esetre a profik is felkapták a fejüket, a Liquid játékosa Mendo gyorsan ki is próbálta, hogy működik mindez a gyakorlatban:

 

A site elfoglalása után tehát eltoljuk a Phoenix ultit, bevisszük a Spike-ot. Majd amikor a hátralévő időt mérő zöld sáv a „Run it back” felirat első betűjéhez ér, elkezdjük plantolni. Ekkor ugyanis a Spike élesítési animációja pont úgy ér véget, hogy Phoenix ultija véget ér, de egy hiba miatt a Spike-ot is viszi magával.

Vagyis oda fog plantolni, ahonnan az ultinkat elindítottuk. Még akkor is, ha ez bőven a site-on kívül helyezkedik el.

A dolognak persze több buktatója is van:

  • Ha nem tiszta a site és harcolnunk kell, garantáltan nem lesz időnk kiszámolni a megfelelő időpontot az élesítéshez.
  • Ha túl messziről indítjuk az ultit, megint csak kifuthatunk az időből.

Ha viszont sikerül összehozni, akkor szinte garantált a körgyőzelem. A kör hevében senki nem gondol egy ilyen trükkre, mindenki a site-on fogja keresni a Spike-ot. De még ha eszükbe is jut, hogy a buggal a site-on kvül plantoltunk, a szokatlan retake pozíciók miatt így is mi leszünk előnyben.

Túlságosan begyakorolni persze felesleges lenne, hiszen a fejlesztők vélhetően már a következő frissítésnél kiveszik ezt a hibát. Az ilyen jellegű ügyeskedések pusztán a kódolás apró hiányosságaira vezethetőek vissza, amiket eddig mindig hamar kiszedtek a Riot Games-nél.

Ezt olvastad már?

Ez az igazi flex – 24 karátos PlayStation 5 valakinek?

×