A Respawn nemrég bejelentette, hogy a PC és konzoljátékosok nem játszhatnak majd együtt (minden esetben), amikor bevezetésre kerül a crossplay Apex-ben.

Még június közepén jelentette be a Respawn, hogy terveik szerint ősszel beindítják az Apex Legends crossplay rendszert. A terv az volt, hogy összeeresztik a különböző platformok játékosait, hogy azok egymás ellen játszhassanak, akár csak a Call of Duty: Modern Warfare és Warzone esetében.

Kép forrása: Respawn

Nos, azóta történt némi változás, ugyanis a közösség nagy része aggodalmát fejezte ki annak kapcsán, hogy az egérrel és billentyűzettel játszók dominálják majd a meccseket, a kontrollereseket lealázva. Így a Respawn döntött: úgy alakítják ki a rendszert, hogy ez ne történhessen meg.

Nincs esély arra, hogy a PC-játékosokat összeeresszék konzolos ellenfelekkel. Kivéve persze akkor, ha van PC-játékos a csapatban.

Egy TikTok videóban az Apex Legends fejlesztője, Jake Smullin azt mondta, hogy a Respawn csapata úgy látja, hogy sok konzol játékos aggódik a crossplay miatt.

„Szeretnék valamit tisztázni a crossplay-el kapcsolatban. Csak PC lobbiba kerülsz, ha van a csapatban PC-játékos” – mondta.

@lethal_jakeCrossplay is gonna be huge for Apex. ##apexlegends ##gaming ##fyp ##foryou ##foryoupage

♬ original sound – lethal_jake

Ennek célja természetesen az, hogy a PC-sek ne tudják dominálni a meccseket azáltal, hogy esetleg szembe kerülnek a konzolosokkal a pályán és letarolják őket.

Ne felejtsük el, hogy a crossplay nem az egyetlen újítás az Apex Legends-be, amit a Respawn ebben az évben tervez. A játék elvileg végre megjelenik Steamen, jön a játék Switch-re, sőt állítólag továbbra is készül a mobilverzió. A cím várhatóan megjelenik a következő generációs konzolokon is.

Hogy mikor indul pontosan a crossplay funkció, azt a Respawn még nem döntötte el.

Jön az Apex Legends Switchre – Ősszel pedig a cross-play is beindul

×